Kahramanmaraş'taki 16 bin 52 deprem konutunun su ihtiyacını DSİ karşılayacak

DSİ, Kahramanmaraş'taki 16,052 deprem konutunun su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Projede 64,208 kişiye günlük 273 litre içilebilir su temin edilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2024 12:18
Kahramanmaraş'taki 16 bin 52 deprem konutunun su ihtiyacını DSİ karşılayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kahramanmaraş'taki 16 bin 52 adet deprem konutunun içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmaların hızla ilerlediğini açıkladı. Balta, Kahramanmaraş'ın 6 Şubat 2023'te yaşadığı depremlerin ardından bölgede büyük yaralar açıldığını belirtti. DSİ olarak, felaketin hemen ardından arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına teknik personel ve ekipmanlarla destek verdiklerini vurguladı.

Ayrıca, depolama, sulama ve içme suyu teminini sağlamak üzere çalışmaların kesintisiz olarak devam ettiğini ifade etti. Balta, TOKİ tarafından Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde yapılan toplam 16 bin 52 deprem konutunun su ihtiyacını karşılamak üzere planlama ve proje çalışmalarının hızla başlatıldığını ve inşaatların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda Pazarcık ilçesinde yapımına başlanan konutların su temin çalışmalarının hızla tamamlanması için çaba harcandığını dile getiren Balta, projenin tamamlandığında 64 bin 208 kişiye günlük 273 litre içilebilir su sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.