Kahramanmaraş'ın komşu ili Kayseri'deki diri fay hattında yeni gelişme! Uzman isim açıkladı

Kahramanmaraş'ın komşu ili Kayseri'deki Deliler fayıyla ilgili yeni açıklama! Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, fayın deprem üretmediğini kanıtlayacak çalışmalar için destek çağrısı yapıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2024 15:22
Kahramanmaraş'ın komşu ili Kayseri'deki diri fay hattında yeni gelişme! Uzman isim açıkladı

Kayseri'de aktif bir fay hattıyla ilgili yeni bir gelişme var! Deprem uzmanı Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Deliler fayı olarak bilinen potansiyel aktif fay hakkında önemli bir açıklama yaptı.

101343.jpg

AFAD, MTA, TUBİTAK ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Deliler fayının araştırıldığı açıklanmıştı.

06-2024-24062024-sivas2.jpg

Dr. Demirtaş, Deliler fayının deprem üretme potansiyeline sahip olmadığını kanıtlayacak uygun noktalarda fay kesiti açılabileceğini ve halk arasında yaygın olan endişeleri azaltabileceğini belirtti.

06-2024-24062024-sivas1.jpg

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Demirtaş şunları söyledi: "Kent planlaması açısından, Deliler fayının Holosen (son 10.000 yıl) hatta Kuvaterner (son 2.6 milyon yıl) yaşları arasında deprem üretme kapasitesine sahip olmadığını kanıtlayacak uygun noktalarda fay kesiti açabiliriz."

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.