Kahramanmaraş'ta Saliha Erdim ile aile dinamikleri üzerine söyleşi düzenlendi

Aile Danışmanı Saliha Erdim, "Zor Zamanlarda Aile Olmak" söyleşisinde, aile yapısının birey ve toplum üzerindeki etkilerini vurguladı: "Güçlü aile, güçlü toplum demektir."

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2024 13:31

Büyükşehir Belediyesi, Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’in katılımıyla "Zor Zamanlarda Aile Olmak" başlıklı bir söyleşi düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Erdim, "Toplumun işleyişi ve bireyin iç dünyası, ailede öğrendikleriyle şekillenir. Aile güçlü olursa, toplum da güçlü olur" dedi.

Başkan Fırat Görgel’in liderliğinde fiziksel yatırımların yanı sıra çeşitli yaş gruplarına yönelik kültür ve sanat etkinliklerine de devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu kez Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’i konuk etti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Erdim çekirdek aile, ailenin temel dinamikleri, mutlu aile kavramı ve aile yaşantısının çocukların pedagojik gelişimine etkisi gibi konuları farklı perspektiflerden ele aldı. Kendi üslubu ve ele aldığı konularla dinleyicilerin beğenisini kazanan Erdim, söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı. Katılımcılar, etkinliğin verimli geçtiğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Saliha Erdim’e teşekkür ettiler. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya da Erdim’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

“KENDİMİZE İYİ BAKMALIYIZ”

Programda konuşan Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim, "İnsan olmadan hiçbir şey inşa edilemez. İnsan devredeyse, hayat da devrededir. İnsan ancak kendine güvenerek ve değer vererek bir şeyleri başarabilir. Bu nedenle önce kendimize iyi bakmalıyız. Kendimize iyi bakmak, ailede iyi muamele görmekle başlar. Her şeyin temeli ailedir. Bütün iyiliklerin, kültürel ve manevi değerlerin kaynağı ailedir. Toplumun işleyişi ve bireyin iç dünyası, ailede öğrendikleriyle temellendirilir. Aile güçlü olursa, toplum da güçlü olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.