Kahramanmaraş'ta alevler yükseldi: Kuru ot yangını korkuttu

Kahramanmaraş'ta çıkan kuru ot yangını, kısa sürede kontrol altına alındı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2024 09:23

Kahramanmaraş'ta bir örtü arazide çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Onikişubat ilçesinde bisiklet yolu çevresindeki kuru otlar bilinmeyen bir sebeple alev aldı. Çevredeki vatandaşlar alevleri fark ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucu netleşecek.

Bugün saat 18.00 civarında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi yakınındaki tarım arazisinde çıkan anız yangınına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ilçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etti. Aşırı rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangının yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınması hedefleniyor. 60 araç ve yüzün üzerinde personelin katıldığı çalışmalar 4 saattir aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.