Hava sıcaklığından bunalanlar Kahramanmaraş'ın mesire alanlarında serinliyor

Kahramanmaraş'ta Fırnız Çayı ve Yeşilgöz Gölü, sıcaktan bunalan ziyaretçilerin serinlemek ve piknik yapmak için tercih ettiği popüler mesire alanları arasında yer alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2024 17:20

Kahramanmaraş'ta sıcaklardan bunalanlar, serin mesire alanlarını tercih ediyor

Kahramanmaraş ve çevre illerdeki sıcak hava dalgasından bunalanlar, Onikişubat ilçesindeki Fırnız Çayı ve Yeşilgöz Gölü'nde serinlemeyi tercih ediyor.

Tekir Mahallesi'nde 11 kilometre boyunca uzanan Fırnız Çayı üzerindeki piknik alanları ve turkuaz renkli Yeşilgöz Gölü, sıcak havadan kaçmak isteyenlerin uğrak noktası oldu.

Kayseri, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye gibi çeşitli illerden gelen ziyaretçiler, doğayla iç içe vakit geçirerek piknik yapmanın keyfini çıkarıyor.

Gaziantep'ten ailesiyle birlikte Fırnız Çayı'na gelen Yalçın Akçakoyunlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunaltıcı sıcaklardan kaçarak serin bir ortamda zaman geçirmek istediklerini belirtti. Akçakoyunlu, "Gaziantep'ten ailemizle birlikte piknik yapmak ve serinlemek için geldik. Yoğun ve bunaltıcı bir sıcaklık var. Serin yerleri arıyoruz ve Fırnız'a geldik. Havası güzel, temiz. Bizim gibi düşünen herkes buraya gelmiş, burası çok kalabalık olmuş." dedi.

Zeynep Akçakoyunlu ise tavsiye üzerine bölgeye geldiklerini ve doğayla iç içe serin bir ortamda ailesiyle birlikte vakit geçirmenin sevincini yaşadığını ifade etti.

"FIRNIZ, HAFTA SONLARI 5 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİYİ AĞIRLIYOR"

Bölgede işletmecilik yapan İslam Yiğit Gürocak, Fırnız Çayı'nın Kahramanmaraş ve çevre illerin nefes alma noktası olduğunu belirtti. Fırnız Çayı'nın kent merkezine 35 kilometre mesafede olduğunu hatırlatan Gürocak, "Hafta sonları bu bölgeye en az 5 bin ziyaretçimiz gelir ve günlerini burada geçirir. Çay üzerinde çeşitli mesire alanları bulunuyor. Ziyaretçilerimiz restoran ve kafe hizmeti alabiliyor. Gaziantep, Kilis ve Osmaniye gibi illerden vatandaşlarımız buraya akın ediyor. Fırnız, serinlemek ve güzel vakit geçirmek isteyenler için Kahramanmaraş'ın gözbebeği konumunda. Doğası, yeşili ve buz gibi suyuyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kamp imkanı da sunarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz." dedi.

TURKUAZ RENKLİ GÖLE ZİYARETÇİ AKINI

Kayseri'den turkuaz renkli Yeşilgöz Gölü'ne gelen Emin Öztürk, "Kent merkezindeki sıcak hava nedeniyle serin ve piknik yapacak yerler arıyoruz. Bu yaz çok sıcak geçiyor. Daha önce burayı duymuştuk. Kahramanmaraş'taki tüm piknik yerleri kalabalık. Sıcaklarda insanlar serin yerler arıyor. Kahramanmaraş’ın mesire alanları bu anlamda çok uygun." şeklinde konuştu.

Gaziantep'ten gelen Mesut Afat ise "Çocuklar serinlesin, nefes alsın diye Yeşilgöz'e geldik. Su çok soğuk, ortam serin ve doğası çok güzel. Gaziantep bölgesi biraz daha bunaltıcı olduğu için bu tarz yerlere gelmeye çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.