Kahramanmaraş'ta Kaymakam Oba Çadırlarını Yerinde İnceledi

Kaymakam Muhammed Kaya, Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde depremzedeler için kurulan oba çadırlarını inceledi, ihtiyaçları belirleyip kış öncesi tedbirleri planladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2023 21:53
Kahramanmaraş'ta Kaymakam Oba Çadırlarını Yerinde İnceledi

Kaymakam Muhammed Kaya, Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde gerçekleşen 6 Şubat depreminin ardından, depremzedeler için Okçular Vakfı tarafından oluşturulan oba çadırlarını bizzat ziyaret etti. Kaymakam Kaya, oba kentte konaklayan depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Okçular Vakfı tarafından kurulan oba kentte, banyolu 36 metrekarelik 100 çadır bulunmaktadır ve bu çadırlarda 700 depremzede barınmaktadır.

kaymakam-muhammed-kaya-kahramanmarasin-pazarcik.jpg

Özel izolasyonlu çadırlar, 2+1 odanın yanı sıra banyo içermekte olup, çocuklar için özel alanlar, wifi internet hizmeti, rehabilitasyon merkezi, kafeteryalar ve güvenlik noktası gibi birçok imkan sunulmaktadır. Ayrıca oba kentte 100 adet tuvalet bulunmaktadır ve oba kent yönetim alanı, kentin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamaktadır.

Kaymakam Kaya'nın ziyareti sırasında, oba çadırlarında kalan vatandaşların kış mevsimi öncesindeki ihtiyaçları gözden geçirilerek alınacak tedbirler planlandı. Bu ziyaretlerle birlikte, depremzedelerin kış koşullarında daha iyi şartlarda konaklamalarını sağlamak amacıyla gerekli adımlar atılmış oldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.