Kahramanmaraş'ta hava sıcaklıkları düşecek, kışlıkları hazırlayın

Doğu Akdeniz'de hava sıcaklıkları hızla düşecek. Kahramanmaraş ve çevresinde sıcaklıklar 6-12 derece azalacak, mevsim normallerinin altına inecek. Soğuk hava, güçlü rüzgarlarla hafta başına kadar etkili olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2024 12:42
Kahramanmaraş'ta hava sıcaklıkları düşecek, kışlıkları hazırlayın

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Doğu Akdeniz'de 17 Ekim Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların 6 ila 12 derece azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havanın, kuvvetli kuzey rüzgarları eşliğinde hafta başına kadar etkili olacağı belirtiliyor.

Bölgedeki illerde beklenen en yüksek ve en düşük sıcaklıklar şu şekilde: Adana'da 25/13, Mersin'de 23/13, Osmaniye'de 25/10, Hatay'da 23/11, Kahramanmaraş'ta 22/7, Kilis'te 20/8 ve Gaziantep'te 18/6 derece olacak.

Kahramanmaraş Valiliği de benzer bir uyarıda bulunarak, soğuk hava koşullarının 17 Ekim'den itibaren bölgede etkisini artıracağını ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceğini vurguladı. Kahramanmaraş'ta önümüzdeki hafta başına kadar en yüksek sıcaklık 22 derece, en düşük sıcaklık ise 7 derece olarak tahmin ediliyor. Vatandaşların olası risklere karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.