Kahramanmaraş'ta hava nasıl olacak? 28 Mayıs hava durumu

28 Mayıs 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2024 09:51
Kahramanmaraş'ta hava nasıl olacak? 28 Mayıs hava durumu

Bugün Kahramanmaraş genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Andırın, Geben, Tekir, Suçatı, Göksun, Menzelet Barajı çevresi, Yavşan Yaylası ve Türkoğlu'nun yüksek mahallelerinde öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İl merkezi, Engizek, Bertiz doğusu ve Türkoğlu civarında ise öğleden sonra çok kısa süreli hafif yağış geçişleri görülebilir. Yağış alan bölgelerde yıldırım riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.

Rüzgar, Kahramanmaraş genelinde güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Göksun, Bertiz ve Binboğa çevresinde rüzgar daha kuvvetli hissedilecek.

Haziran ayının ilk günlerinden itibaren bir süre yağışsız ve sıcak havalar bekleniyor. Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar birkaç gün boyunca 35-40 derece civarında ölçülebilir. Bu yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olunması ve gerekli önlemlerin alınması tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.