Kahramanmaraş'ta geçici çarşı müjdesi: 420 iş yeri açılıyor

Başkan Görgel, Piazza AVM yanında 420 geçici iş yeri içeren çarşı kuruyor. Amaç, depremde zarar gören esnafa destek sağlamak ve kalıcı çözümler üretilene kadar ticari faaliyetlerini sürdürmek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2024 17:07
Kahramanmaraş'ta geçici çarşı müjdesi: 420 iş yeri açılıyor

Rezerv alanında bulunan esnaflar için Piazza AVM yanında yeni bir geçici çarşı alanı inşa ediliyor. Başkan Görgel, bu alandaki çalışmaları yerinde inceleyerek, “Rezerv alanında kalan esnaflarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla Piazza AVM’nin batısında geçici bir çarşı kuruyoruz. Bu çarşıda 420 geçici iş yerini esnaflarımıza tahsis edeceğiz. Geçici de olsa bu iş yerleri esnafımıza destek olacak” dedi.

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası konusunda paydaş kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, rezerv alanında iş yeri bulunan esnaflar için Piazza AVM yanında geçici bir çarşı oluşturuyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler alanda yoğun bir şekilde zemin hazırlıklarına devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremlerinin ardından bakanlıklar, büyükşehir belediyesi ve diğer paydaşlarla birlikte şehri her alanda daha ileriye taşımak için çaba gösterdiklerini belirtti. Görgel, “Şehrin kalbinde oluşturulan rezerv alanların bir kısmında kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası hızla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından diğer alanlarda da çalışmalar başlayacak” dedi.

havadan-3.jpg

“420 GEÇİCİ İŞ YERİ KURUYORUZ”

Başkan Görgel, açıklamalarına devamla, “Depremde iş yerleri yıkılan veya kullanılamaz hale gelen esnafların ticari faaliyetlerini sürdürmeleri için 11 ilçede 3 bini aşkın geçici iş yeri oluşturduk. Rezerv alanında kalan esnafların mağdur olmaması için Piazza AVM’nin batısında geçici bir çarşı kuruyoruz. 420 geçici iş yerini esnaflara tahsis edeceğiz. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri burada çalışmalarını sürdürüyor. KASKİ ekipleri de bölgede altyapı çalışmalarına başlayacak. İhtiyaç halinde Gayberli Mahallesi’nde de geçici bir çarşı alanı oluşturacağız. Bu alanlar geçici de olsa esnafa can suyu olacak. Esnafımızı yalnız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız rezerv alanların bir an önce tamamlanarak vatandaşların kalıcı konut ve iş yerlerine kavuşması. Kahramanmaraş olarak hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.