Bugün hava Kahramanmaraş'ta (25 Temmuz) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 25 Temmuz 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2024 13:38
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (25 Temmuz) nasıl olacak?

Bugün Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı bulutlu olacak. Öğle ile akşam saatleri arasında yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Andırın, Göksun, Tekir, Suçatı, Ilıca, Çukurhisar, Geben, Değirmendere, Başkonuş, Sır Barajı havzası, Yavşan, Uludaz, Düldül Dağı, Ayvalı Barajı çevresi, Türkoğlu'nun yüksek mahalleleri, il merkezi, Bertiz ve Berit Dağı bölgelerinde yerel olarak kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış alan yerlerde yıldırım riski bulunmakta, bu nedenle dikkatli olunması gerekiyor.

Sıcaklık, ilimizin güneyinde 34-37 derece, kuzey ilçelerde ise 30-34 derece arasında seyredecek. Andırın civarında sıcaklık 26 derece civarında olacak. Bugün sıcaklık birkaç derece düşüyor.

Güneş ışınlarının tepeye yakın olduğu saatler olan 11.00 ile 17.00 arasında güneş altında uzun süre kalmaktan kaçınılması tavsiye ediliyor. Ayrıca orman yangını riski devam ediyor. Piknik yapılan yerlerden ayrılırken ateşin tamamen söndürüldüğünden emin olunmalı. Hayvanlar için de bir kap su bırakılması öneriliyor.

Rüzgar, il genelinde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Sır Barajı havzasında ve il merkezinde öğle sonrası rüzgar biraz daha sert esebilir.

Dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önemle duyurulur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.