Kahramanmaraş'ta yanan ormanlar yeniden yeşerecek! 3 milyon fidan yetiştirildi

Kahramanmaraş'ta 3 milyon fidan yetiştirildi. Yanan ormanlık alanlar başta olmak üzere ağaçlandırma, toprak muhafaza ve rehabilitasyon çalışmalarında kullanılacaklar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2024 11:36
Kahramanmaraş'ta yanan ormanlar yeniden yeşerecek! 3 milyon fidan yetiştirildi

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Tekir ve Göksun fidanlıklarında, 2024 programı kapsamında 3 milyon sedir, karaçam, alıç, mahlep, servi, kuşburnu ve geyik elması gibi türler yetiştirildi.

Kentteki 134 dönümlük alanda yetiştirilen bu fidanlar, özellikle yanan sahalar olmak üzere ağaçlandırma, toprak muhafaza ve rehabilitasyon çalışmalarında kullanılacak.

Kahramanmaraş Orman Fidanlık Müdür Yardımcısı Hatice Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekir ve Göksun fidanlıklarının bölgenin en kapsamlı fidan üretim merkezlerinden olduğunu ve burada hiçbir kimyasal gübre kullanılmadan üretim yapıldığını belirtti.

Oğuz, 134 dönümlük fidanlıkların, ormancılık faaliyetlerinde kullanılan türlerin ana üretim merkezi olmasının yanı sıra vatandaşların ve kurumların peyzaj ihtiyaçlarını da karşıladığını ifade etti. Ayrıca, fidan üretimi, bakım, sulama ve tohum toplama işleri için 6 ay boyunca 100-150 işçinin çalıştırıldığını, böylece bölge halkına da istihdam sağlandığını vurguladı.

3 MİLYON FİDAN YETİŞTİRİLDİ

Düzenli bir program dahilinde fidan üretimi yaptıklarını anlatan Oğuz, küreselleşmeden dijitalleşmeye, iklim değişikliğinden tedarik zincirlerinin kırılganlığına kadar büyük bir dönüşüm döneminden geçildiğini belirtti. Oğuz, iklim ve toprak özellikleri üzerine müdahale imkanlarının sınırlı olduğunu, bu nedenle kaliteli fidan yetiştirmenin ağaçlandırmada başarının anahtarı olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak, Orman Genel Müdürlüğü'nün 2024 programı kapsamında yaklaşık 3 milyon fidan üretimini tamamladıklarını belirten Oğuz, bu fidanların başta yanan sahalar olmak üzere çeşitli ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarında kullanılacağını söyledi.

Oğuz, yetiştirilen fidanların sağlıklı büyüyebilmesi ve orman yangınlarının önüne geçilebilmesi için piknik ve ormanlık alanlarda vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.