Kahramanmaraş'ta enkaz altından çıkan kasalardan 1397 tarihi eser bulundu

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası enkazdan çıkarılan 37 çelik kasadan 10'u boş, 26'sında değersiz evrak ve eşyalar, 1'inde ise 1397 tarihi eser bulundu; çalışmalar sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2024 18:54
Kahramanmaraş'ta enkaz altından çıkan kasalardan 1397 tarihi eser bulundu

Kahramanmaraş'ta 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda, Elbistan ilçe merkezinde yıkılan binaların enkazlarından çıkarılan ve sahipleri tespit edilemeyen çelik kasaların açılması için bir komisyon oluşturuldu.

Elbistan Kaymakamlığı'nın onayıyla kurulan komisyon, kasaların içerisindeki malzemeleri tespit etmek ve sahiplerine teslim etmek amacıyla çalışmalarına başladı.

fotograf-21-001.jpg

1 Temmuz 2024 tarihinde komisyon gözetiminde açılmaya başlanan 37 adet çelik kasa, 17 Temmuz 2024 tarihinde tamamen açılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda, açılan kasalardan 10 tanesinin boş olduğu, 26 kasada değersiz evrak ve eşyaların bulunduğu, 1 kasada ise toplam 1397 adet tarihi eser niteliği taşıdığı düşünülen materyalin yer aldığı tespit edilmiştir.

Kasaların açılmasının ardından, 12 adet kasanın sahibi tespit edilerek, içeriği sahiplerine teslim edilmiştir. Değersiz evrak ve eşya bulunan 14 kasa ile ilgili tespit çalışmaları ise halen devam etmektedir. Tarihi eser niteliğinde materyallerin bulunduğu kasa ile ilgili olarak ise Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma sürdürülmektedir.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.