Kahramanmaraş'ta 6 Megavatlık GES projesi: 4 milyon TL tasarruf sağlayacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Megavatlık GES projesiyle yenilenebilir enerji hamlesini başlattı. Şehri yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe taşıma hedefinde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2024 19:29
Kahramanmaraş'ta 6 Megavatlık GES projesi: 4 milyon TL tasarruf sağlayacak

Büyükşehir Belediyesi, Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun desteğiyle şehre kazandıracağı GES projesinde ihale sürecini başlattı.

Başkan Görgel, "Yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak amacıyla Pazarcık ilçemiz Karabıyıklı Mahallesi'nde gerçekleştireceğimiz 6 Megavatlık GES projemizin ihale sürecine başladık. Bu projeyle şehrimizi daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımayı hedefliyoruz" dedi.

baskan-firat-gorgel.jpg

6 Şubat depremlerinden sonra altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan sağlık komplekslerine, yeşil alanlardan sosyal donatılara kadar şehri her alanda yeniden ayağa kaldırmak ve ileriye taşımak için yatırımlarına ara vermeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, büyük bir enerji projesini daha hayata geçiriyor. Belediye, elektrik enerjisi öz tüketimini karşılamak için Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun finansal destekleriyle Pazarcık ilçesi Karabıyıklı Mahallesi'nde 6 Megavat kapasiteli arazi tipi Güneş Enerji Santrali kuracak. Büyükşehir Belediyesinin enerji ihtiyacının yaklaşık %60’ını karşılaması ve aylık 4 milyon TL tasarruf sağlaması hedeflenen projenin yapımı için 8 Ağustos Perşembe günü ihale düzenlenecek. 100 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan bu yatırım ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı yaygınlaştırılacak, karbon emisyonları azaltılacak ve belediyenin enerji giderleri düşürülecek.

"ŞEHRİMİZİ YEŞİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ"

Güneş Enerji Santrali projesinin Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Güneş ışınım değerlerine göre en yüksek verime sahip bölgede yer alan şehrimiz, güneş enerji yatırımları konusunda büyük bir potansiyele sahip. Türkiye'nin 8. büyük güneş enerjisi şehri konumundayız. Bu potansiyelden yararlanmak için çeşitli projeler üretmeye devam ediyoruz. Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun finansal destekleriyle bir projeyi daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak amacıyla Pazarcık ilçemiz Karabıyıklı Mahallesi'nde hayata geçireceğimiz 6 Megavat GES projemizin ihale sürecini başlattık. Bu projeyle şehrimizi daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca belediyemizin enerji ihtiyacını temiz enerji kaynaklarından elde ederek enerji maliyetlerimizi azaltacak ve buradan elde ettiğimiz tasarrufla yeni yatırımları şehrimize kazandıracağız. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.