Kahramanmaraş’ın sağlık alanındaki sorunları çözüme kavuşacak

Başkan Fırat Görgel, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu Kahramanmaraş’ta ağırladı. Ziyaret kapsamında sağlık tesisleri incelendi ve şehirdeki sağlık sorunlarının çözümü konuşuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2024 16:27
Kahramanmaraş’ın sağlık alanındaki sorunları çözüme kavuşacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Kahramanmaraş’a gerçekleştirdi ve burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel tarafından makamında ağırlandı. Başkan Görgel, “Bakanlığımız öncülüğünde şehrimize kazandırılacak tesislerle sağlık alanındaki sorunlarımız çözüme kavuşacak” dedi.

hastane-insaati-1.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Kahramanmaraş ziyaretinde kendisine eşlik etti. Bakan Memişoğlu’nun programı Valilik ziyaretiyle başladı. Ardından, eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ve diğer kurum yetkililerinin katılımıyla Afet Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası, Bakan Memişoğlu ve heyeti, Şehirler Arası Otobüs Terminali yanına inşa edilen Acil Durum Hastanesi ve Türkoğlu Acil Durum Hastanesi inşaat alanlarını ziyaret ederek bilgi aldılar.

alan-ziyareti-4.jpg

“SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNLARIMIZ ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Toplantı ve alan ziyaretlerinin ardından, Başkan Görgel, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Başkan Görgel, yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası konusunda sağlık sektörü özelinde yürütülen çalışmalara ilişkin Bakan Memişoğlu’na bilgi verdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Görgel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle göreve geldikten sonra ilk ziyaretini şehrimize gerçekleştiren Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu ile bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduk. 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimizde yapımına başlanan sağlık tesislerini yerinde inceledik, son duruma ilişkin bilgiler aldık. Devamında Sayın Bakanımızı Büyükşehir Belediyemizde misafir ederek yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştık. İnşallah Bakanlığımız öncülüğünde şehrimize kazandırılacak tesislerle sağlık alanındaki sorunlarımız çözüme kavuşacak. Şehrimize göstermiş olduğu ilgi ve destekleri için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.