Kahramanmaraş'ta Ağustos'ta fuar yeniden açılıyor!

Kahramanmaraş'ta 1982'den hatırlanan Tarım, Sanayi ve El Sanatları Fuarı, 09-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Atatürk Parkı'nda yeniden açılıyor! Yöresel ürünlerden konserlere kadar dopdolu bir program olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2024 17:23
Kahramanmaraş'ta Ağustos'ta fuar yeniden açılıyor!

Kahramanmaraş Fuarı, uzun bir aradan sonra tekrar açılıyor. Başlangıcını 1982 yılında "Kahramanmaraş Tarım Sanayi ve El Sanatları Fuarı" olarak yapan etkinlik, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'in duyurusuyla 09-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Atatürk Parkı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.

1982'den 2009'a kadar düzenlenen ve şehre güzel anılar bırakan fuar, özellikle 06 Şubat depremlerinin ardından olumsuz etkilenen esnafların işlerini canlandırmayı ve hemşehrilerin moralini yükseltmeyi hedefliyor. Yöresel ürünler, hediyelik eşyalar, ahşap işleri, bakır ürünleri, mutfak malzemeleri, züccaciye, giyim ve kozmetik gibi ticari alanların yanı sıra çocuk oyunları, spor etkinlikleri, deneyimler, lunapark ve konserler gibi etkinliklerle zenginleştirilmiş bir program sunacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Değerli hemşehrimiz! Kahramanmaraş'ta 1982'te başlayıp, 2009’lu yıllara kadar devam eden ve hafızalarımızda güzel hatıralar bırakan KAHRAMANMARAŞ TARIM SANAYİ VE EL SANATLARI FUARI yeniden açılıyor.. 06 Şubat depremleri nedeniyle olumsuz etkinlenen esnaflarımızın işlerini canlandırmak ve hemşehrilerimizin moral ve motivasyonuna katkı sağlamak düşüncesiyle, 09-31 Ağustos 2024 tarihlerinde, Atatürk Parkı Fuar Alanında yeniden hayata geçirilmesi planlanmıştır. Fuarda oluşturulacak ticari alanlar (Yöresel ürünler, hediyelik ürünler, ahşap ürünler, bakır çeşitleri, mutfak malzemeleri, züccaciye, giyim, kozmetik vb) çocuk oyun etkinlikleri, Spor etkinlikleri, deneyimler, Lunapark ve konserlerle çeşitlendirilerek, fuarın tam bir festival havasında geçmesi sağlanacaktır. Fuara katılım sağlamak isteyen esnaflarımızın 20 Temmuz 2024 tarihine kadar, 0552 983 24 09 nolu telefonla irtibat kurmaları ya da Kültür, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü birimine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Tüm esnaflarımıza saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.