Kahramanmaraş'ın kültürel hazineleri Yitiksöz ve Evelahir’in yeni sayısı çıktı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin kültür yayınlarından çıkan Yitiksöz ve Evelahir dergilerinin yeni sayılarına ücretsiz olarak e-dergi formatında ulaşabilirsiniz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2024 14:29
Kahramanmaraş'ın kültürel hazineleri Yitiksöz ve Evelahir’in yeni sayısı çıktı

Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Yayınları’ndan çıkan Yitiksöz ve Evelahir dergilerinin yeni sayıları yayımlandı. Okurlar, bu sayılara Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden e-dergi formatında ulaşabiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şiir ve edebiyatın kalbinde kültür envanterini zenginleştirmek ve şehir kütüphanesini genişletmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çalışmalar sonucunda, 2023 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Kamu Yayıncılık" ödülüne layık görülen belediye, Kültür Yayınları’ndan çıkan Yitiksöz ve Evelahir dergilerinin yeni sayılarıyla okurlarını buluşturdu.

Edebiyat, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği tarafından 2023 yılının en iyi dergisi seçilen Yitiksöz’ün yeni sayısında; Ekrem Elmas, Derya Kurtoğlu, Metin Kaplan, Kemal Sayar, Cihan Aktaş, Yasin Mortaş, Vedat Ali Kızıltepe ve Fatma Bircan gibi tanınmış yazarların şiir, makale ve denemeleri yer alıyor. Evelahir dergisinin Mayıs-Haziran sayısında ise; sosyal medya, eski Maraş, Kahramanmaraş’ta şiir ve edebiyat, kültür sanat etkinlikleri ve yöresel lezzetler gibi çeşitli konular usta yazarlar tarafından farklı bakış açılarıyla ele alınıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yeni sayıların e-dergi formatında https://kahramanmaras.bel.tr/e-dergi adresinden ücretsiz olarak erişilebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.