HAKAN YÜZBAŞI: HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKECEK BİR KURTULUŞ KULESİ YAPMALIYIZ
Yüzbaşı İnşaat firma sahibi Hakan Yüzbaşı, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı ve etkinlikleriyle ilgili olarak; “Etkinlikleri dar alanlarda değil, geniş alanlarda yapmalı ve her kesime yaymalıyız.’ dedi.
BAYRAM HAVASI, ŞEHRİN HER TARAFINA YAYILMALI
“Kahramanmaraş’ın kurtuluşu, aslında bizim için bir efsanedir. Bu şehirde yaşadığımız her an için, şehitlerimizin kanı bizim için çok çok önemlidir. Etkinlikler de her yıl rutin olarak yapıldığı için, etkisini biraz kaybettiğini hissediyorum. Bundan dolayı, yeni bir şeyler yapılmalı. Örneğin halkın tümünün, o havaya sokulması lazım. Şehir o havaya girmeyince olmuyor. Şu anda şehirde o hava var. Billboardlarda duyurular yapılıyor, her taraf bayraklarla donatılıyor. Böylece o hava oluşturuluyor. 12 Şubatla ilgili, mesela Sütçü İmam Olayı sembolize edilerek, çocuklardan en yaşlımıza kadar herkese bu duygu güzel bir şekilde verilebilir. Yani herkese hitap edecek faaliyetler yapılmalı. Kurtuluş etkinliklerinin dar bir çerçevede kaldığına inanıyorum. Sadece Trabzon Caddesi’nde kutlanıp diğer yerlerdeki vatandaşların, habersiz bırakıldığını düşünüyorum. İnşallah yeni yapılan meydanla bu, biraz daha geniş kapsamlı olur. Benim istediğim şudur: Özellikle, çok fazla nüfusun bulunduğu Binevler’de de, dükkan ve evlerde Kurtuluş Bayramı havası yaşatılmalı. Örneğin, çetelere biraz daha imkan tanınarak, bu bayram havası Binevler tarafına da yayılabilir.
KURTULUŞ, EL SANATLARINDA DA YAŞATILMALI
Çocukları bilinçlendirme adına, zaten yarışmalar düzenleniyor. Bunların dozajı biraz daha arttırılmalı diye düşünüyorum. Kompozisyon ve şiir yarışmalarının daha da dışına çıkılarak, el sanatlarında kurtuluş sembolleri yapılmalı.
KURTULUŞ KULESİ VE FİLM
Bir filme ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ama bana göre, bu havayı yakalamak için bir kurtuluş kulesi yapmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın çok sayıda tepesi var. Merkezde kalemiz var ama etrafındaki tepeler de kentsel dönüşümle açılarak, bunların birine bir Kurtuluş Kulesi yapabiliriz. Ankara’daki ve İstanbul’daki kuleler gibi. Ki bizim kule yerlerimiz oralara göre daha uygun. Bu, turizm açısından çok güzel olur. Şehrimizin girişindeki madalya ve arkasında Türk k Bayrağı motifi gibi, özel bir çalışma ile, bir kule yaparız. Yüksekliği de oldukça farklı olabilir. Bu Kurtuluş Kulesini, kalenin yanındaki tepelerin birine yapabiliriz. Hem etraftaki kötü görüntüler kalkmış olur, hem de o bölüm biraz gelişmeye açılmış olur. İsmi de Kurtuluş Kulesi olunca hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Amerikalılar, her şeylerini filmlerle anlatıyorlar. Biz de, buna yeni yeni başladık. Bizim tarihimiz, herkesinkinden daha değerlidir. Çünkü burası savaşlar bölgesi. Amerika’da bu kadar savaş yaşanmadı, zaten tarihi bizimki kadar eski değil.
Maraş’ın kurtuluşu aslında çok büyük bir olay. Halkın kendi kendine, dar imkanlarla, tüm dünyaya karşı, şehrini böylesine savunması ciddi bir olaydır. Bu, vizyona girecek çok ciddi bir filmle canlandırılabilir elbette. Bu film, profesyonel oyuncularla, kaliteli bir şekilde yapılmalı ki yıllarca izlenebilsin. İsmini de biraz faklı koyup Türkiye’deki herkesin ilgisini çekecek şekilde olmalı. Gişede de para kazanacak bir film olmalı ki insanlar sahiplensin. Kaldı ki bu film Kahramanmaraş’ın tanıtımına da çok büyük katkı sağlar. Senaryosunun da iyi çalışılmış olması lazım. Maraş’ta bu senaryoya imza atacak çok sayıda insan var. Bir senaryo yarışması başlatılabilir ve ortaya çıkacak senaryonun, herkesin beğenisini kazanması lazım.
Bu vesileyle, herkesin Kurtuluş Bayramını kutluyorum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.