Elbistan’ın ilk tekstil fabrikasında eğitim bantları çalışmaya başladı
Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 1000 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasının eğitim bantlarının açılışı gerçekleştirildi.
Halihazırda 63 kursiyerin makine kullanma ve dikiş gibi teknik becerileri öğrendiği fabrikanın eğitim bantlarının açılış programına, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Cihat Yılmaz, CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri, Elbistan Müftü Vekili Abdullah Özgişi, BBP Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, Elbistan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Şahin, mahalle muhtarları ve fabrika yetkilileri katıldı.
Davetliler, Kurban kesimi ve dua sonrasında eğitim bantlarında çalışan stajyerlerle bir araya geldi. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, dikiş makinesinin başına geçerek kumaş dikti.
Fabrikadaki incelemenin ardından değerlendirme yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilk tekstil fabrikasında makinelerin çalışmaya başladığını söyledi.
Tesisin ilk etapta 300 kişilik istihdam oluşturacağını anlatan Başkan Gürbüz, “Firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Elbistan’ımızda öncelikle 300 kişiyi istihdam edecekler. Arkasından da bu sayı 1000’i bulacak. Elbistan’da tekstil fabrikalarının ilki açılmış oldu. Bantlar üretime başladı. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Elbistan’ın, sanayileşme noktasında kabuğunu kırdığına dikkati çeken Başkan Gürbüz, yeni yatırımların da geleceğine işaret ederek, “Elbistan, yatırım çeken bir cazibe merkezi haline geldi. Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda yatırımcı ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Biz, 2019 yılında bu şehre yatırımcıları getireceğiz demiştik. Ben o zaman her zorluğa rağmen bunu başaracağımızı söylemiştim. Allah’ın izniyle bugün geldiğimiz noktada bunu başaran ve kabuğunu kıran bir Elbistan var. Elbistan, önce bölgesinde güçlü bir sanayi ekonomisine kavuşacak ardından da ulusal çapta adından sıkça söz ettirecek.
Tekstil fabrikamıza ek olarak 3 yatırımcımız daha benimle iletişime geçti. Onlar da burada tekstil alanında yatırım yapmak istiyorlar. Elbistan’ın konumu ve insanının çalışkan, girişimci ve üreten yapısı bizim elimizi kolaylaştırıyor ve bizi cazibe merkezi haline getiriyor. Bir salça fabrikası ile ilgili girişim vardı. Bu fabrika da önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştirecek. Oradaki yatırımcı arkadaşlarımıza da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” değerlendirmesini yaptı.
Belediye Başkanı Gürbüz, sözlerini, “Sermayenin Elbistan’ı tercih etmesinde yerel idare olarak onlara her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki yatırımcımız gelsin; insanlarımıza iş ve ekmek sahası açılsın biz belediye olarak biz işlerini kolaylaştıracağız. Organize sanayi bölgesinin altyapısını belediye olarak düzenledik. Buradaki yatırımların hepsi, şehre yapılıyor. Elbistan’ın büyümesi, kalkınması ve gelişmesi için çaba sarf ediliyor. Taş koyandan Allah razı olsun. Şehrim adına müteşekkirim” cümleleri tamamladı.
Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy da; Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümeye devam ettiğine değindi.
Hayata geçen tesislerin ve yatırımların, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan istihdam noktasında önemli katkı sunacağını anlatan Başkan Paksoy, “Uzun soluklu bir sürecin ardından OSB’mizdeki ilk tekstil fabrikasında üretim bantları faaliyete geçti. Burada, hemşerilerimiz mesleğin incelikleri ile ilgili eğitim alıyorlar. İnşallah kısa sürede üretim aşamasına başlayacaklar. Bu ve benzeri yatırımları OSB’mize kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Elbistan’ımıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Firmanın genel koordinatörü Ozan İnel ise, toplamda 100 milyon liralık bir yatırım öngördüklerini hatırlattı.
Üretim sürecinde toplam bant sayısının 24’e ulaşacağının bilgisini veren İnel, “63 kursiyerle başladık. 1 ayı beklemeyeceğiz. İnşallah daha kısa sürede üretime başlamayı düşünüyoruz. 20 gün sonra ilk ürünümüzü almış olacağız. Ürünlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerine gönderilecek. 10 bin metrekare kapalı alanımız var. Şuan 4 eğitim bandımız faaliyette. Üretim bandı sayımız ise 14 olacak. İkinci etapta 28 bant faaliyette olacak. Sadece 20 ton kumaşı eğitim için ayırdık” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.