Bugün hava Kahramanmaraş'ta (26 Temmuz) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 26 Temmuz 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2024 09:45
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (26 Temmuz) nasıl olacak?

Bugün Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı bulutlu olacak. Öğle ile akşam saatleri arasında ise bazı bölgelerde çok bulutlu hava görülecek.

Andırın, Göksun, Afşin, Ekinözü, Elbistan, Tekir, Suçatı, Ilıca, Çukurhisar, Geben, Değirmendere, Başkonuş, Sır Barajı batısı, Düldül Dağı, Türkoğlu'nun yüksek mahalleleri, il merkezi, Bertiz, Berit Dağı, Koç Dağı ve Alişar'da yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazarcık ve Türkoğlu çevresinde yağış ihtimali daha düşük görünüyor. Binboğa Dağları çevresinde ve yükseklerde yıldırım riski bulunuyor. Dikkatli olunması gerekiyor.

Sıcaklık: İlimizin güneyinde 32-35 derece aralığında, kuzey ilçelerde ise 28-32 derece arasında seyredecek. Andırın civarında sıcaklık yaklaşık 25 derece olacak. Sıcaklık bugün birkaç derece düşüyor.

Uyarılar: Güneş ışınlarının tepeye yakın olduğu saatler olan 11.00 ile 17.00 arasında güneş altında uzun süreli durmayalım.

Orman yangını riski devam ediyor. Piknik yaptığımız yerlerden ayrılırken ateşi söndürmeyi unutmayalım.

Hayvanlar için bir kap su bırakmayı ihmal etmeyelim.

Rüzgar: İlimiz genelinde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Sır Barajı havzasında ve il merkezinde öğleden sonra rüzgar biraz daha sert esecek. Pazar günü özellikle orta ve kuzey kesimlerde kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.