2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri başlıyor: Çünkü, söz iyileştirir!
Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 - 22 Ekim tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek Kahramanmaraş Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Bu sene deşehrimizde 10 ülkeden yazar ve şairin..
Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 - 22 Ekim tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek Kahramanmaraş Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Bu sene deşehrimizde 10 ülkeden yazar ve şairin katılımıyla, 100’e yakın etkinlik düzenleyeceğiz. Yazmaya yolunu düşüren gençlerimiz için birçok yarışmayı da bu sözden hareketle tertip ettik: Çünkü, söz iyileştirir” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği “Kahramanmaraş 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleşen lansmanda, 18 - 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklere dair bilgiler paylaşıldı. Başkan Hayrettin Güngör yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıl, 16-20 Kasım tarihleri arasında ilkini düzenlediğimiz uluslararası etkinliklerimiz; 10 ülkeden, 100’e yakın yerli ve yabancı katılımcı ile Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinde söyleşiler, konferanslar ve oturumlarla gerçekleşmişti. Şimdi ise, Şiir ve Edebiyat Günleri’nin ikincisini düzenlemeyi murat ettik. Allah nasip ederse bu yıl da, beş gün boyunca Türkiye’nin gündemine edebiyatı tekrardan yerleştirme niyetindeyiz” diye konuştu.
KAHRAMANMARAŞ’TA EDEBİYAT İKLİMİ GÜÇLENİYOR
Konuşmasının devamında etkinliklerin şehrin edebi dinamiklerini diri tuttuğunu vurgulayan Başkan Güngör, “Şiir ve Edebiyat Günleri’ni düzenlerken muradımız da şuydu: Kütüphane köşelerinde Cahit Zarifoğlu şiiri okuyan, Kemal Tahir romanlarını karıştıran, dergileri takip eden ve gizli gizli bir şeyler yazan gençlere ‘kendinizi açık edin’ demek istedik. Yedi Güzel Adam ve nice güzel adamlar nasıl kendilerini açık ettiyse, nasıl bu toprakların düşünce hayatına katkıda bulundularsa o genç de buradan, buradaki konuşmalardan cesaret alsın istedik” ifadelerini kullandı.
10 ÜLKEDEN KATILIM, 100’E YAKIN ETKİNLİK
Başkan Hayrettin Güngör düzenlenecek etkinliklere ilişkin detayları da paylaştı: “Bu sene 10 ülkeden yazar ve şairin katılımıyla, 100’e yakın etkinlik düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz sene, okulların kapalı olmasından dolayı planladığımız “yazarlar okullarda” programlarını gerçekleştirememiştik; bu sene inşallah, yazarlarımızı, öğrencilerimizle buluşturacağız.Bu sene İhsan Fazlıoğlu, Derviş Zaim, M. Fatih Andı, Hayati İnanç, Mustafa Çiftci, Dursun Ali Tökel, Haşim Şahin, Turgay Anar, Cemal Şakar, Güray Süngü, Ali Ayçil, Zeynep Arkan, Güven Adıgüzel ve Hüseyin Akın gibi ve adını bir çırpıda sayamayacağım birbirinden kıymetli isimler, Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında şehrimizde konferanslar verecekler.”
TÜRK EDEBİYATININ KUTUP YILDIZLARI KONUŞULACAK
Başkan Güngör etkinlikte ana temanın da ipuçlarını vererek, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi; sözün bir alışveriş, insanlığın ortak temsili olduğunu bilerek yolumuza devam ediyoruz; 10ülkeden, Fransa’dan tutun da Filistin’e kadar o ülkelerin önemli şair ve yazarlarını, bizim birbirinden değerli isimlerimizle aynı konferans ve oturumlarda buluşturacağız. Bu sene festivalimizin merkezine iki önemli büyüğümüzüYunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy’u merkeze koyarak devam etmek istedik. Cemal Süreya’nın deyimiyle “Türkçenin süt dişleri” Yunus Emre ve Peygamber Efendimizin Hz. Ebubekir’e söylediği “Korkma” sözünü, alıp bugünlere taşıyan, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında birçok oturum ve konferans düzenlemek niyetindeyiz” ifadelerini kaydetti.
PERDELERDEKİ EDEBİYAT: SİNEMA ETKİNLİKLERİ
Türk Sinemasının ustalarının da etkinlikler kapsamında şehre geleceğini vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör cümlelerini, “Bir yanda modern şiirin doğası konuşulurken, bir yanda büyük yönetmen Derviş Zaim, yazar ve sinemacı Suat Köçer ile sinema ve edebiyat ilişkisinden bahsetsin; diğer yanda İhsan Fazlıoğlu Hoca, bize Yunus Emre’den söz etsin, bir diğer yanda ise Mustafa Çiftci Gönül Dağı’nı anlatsın istedik. Yazmaya yolunu düşüren gençlerimiz için birçok yarışmayı bu sözden hareketle tertip ettik. Öyleyse yeniden söyleyelim: Çünkü, söz iyileştirir” şeklinde tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.