Tedbirleri alın! Sıcaklıklar bugünden itibaren 40 derecenin üzerine çıkacak

Sıcak hava dalgası nedeniyle bazı illerde bugünden itibaren 40 derecenin üzerine çıkacak. Özellikle yaşlı ve kronik hastalar dikkatli olmalı. Orman yangınlarına karşı da duyarlı olunmalı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2024 22:13
Tedbirleri alın! Sıcaklıklar bugünden itibaren 40 derecenin üzerine çıkacak

Sıcak hava dalgası, birçok ilde bugünden itibaren 40 derecenin üzerine çıkacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna dayanarak yaptığı açıklamada, ülke genelinde sıcaklıkların artacağını duyurdu. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğini belirtti.

Özhaseki, "Bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerine çıkması öngörülüyor. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın bu duruma karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını önemle rica ediyorum." dedi.

Ayrıca, sıcaklıkların artmasıyla birlikte olası orman yangınlarına karşı da vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Özhaseki, "Ormanlarımızın korunması için herkesin gereken hassasiyeti göstermesini bekliyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.