Sıcaklıklar düşecek: Kuvvetli yağış bekleniyor!

Türkiye'de hava sıcaklıkları düşecek. Rize ve Artvin'de kuvvetli yağış bekleniyor. Marmara ve Doğu Anadolu'da kuvvetli rüzgar uyarısı var. Büyük şehirlerde yağış yok.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2024 10:18
Sıcaklıklar düşecek: Kuvvetli yağış bekleniyor!

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının yarın itibarıyla kuzey ve iç kesimlerde birkaç derece düşmesi bekleniyor. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağışlar, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, bu haftanın hava tahminleri hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Özdemirci, şu anda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yarın kuzey ve iç kesimlerde birkaç derece düşerek mevsim normallerine yaklaşacağını belirtti. Haftanın ilerleyen günlerinde, güney ve batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek, ancak hafta sonu itibarıyla ülke genelinde sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Özdemirci, bazı bölgelerde beklenen yağışlarla ilgili şu uyarılarda bulundu: "Yarın sabah saatlerinden itibaren yurdun kuzeydoğusunda kısa süreli kuvvetli yağışlar görülecek. Orta Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Hakkari çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağışlar bekliyoruz. Bu yağışlar sırasında sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu riski bulunuyor."

Yağışların yarın gün boyu devam edeceğini belirten Özdemirci, diğer bölgelerde havanın parçalı ve az bulutlu olacağını söyledi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: MARMARA VE DOĞU ANADOLU

Özdemirci, yarın Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğulu, Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğini kaydetti.

Perşembe günü Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, özellikle dağlık bölgelerde yağış bekleniyor. Cuma günü Göller Yöresi, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde kısa süreli sağanak yağışlar öngörülüyor. Cumartesi günü ülkenin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve Artvin'in ilçelerinde yağışlar bekleniyor. Akdeniz'de ise Toroslar mevkisinde sağanak geçişleri olacak. Pazar günü ise ülkenin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda aralıklarla sağanak yağışlar görülecek.

ÜÇ BÜYÜK İLİN HAVA DURUMU

Özdemirci, Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta içinde yağış beklenmediğini belirterek, sıcaklıkların İstanbul'da 29-30, Ankara'da 31-34 ve İzmir'de 33-37 derece arasında değişeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.