Sınırda nöbet tutan Kahramanmaraşlı asker, ailesinin sürpriz ziyaretiyle çifte bayram yaşadı

Türkiye-Suriye sınırında görev yapan Kahramanmaraşlı er Mehmet Okur, ailesinin sürpriz bayram ziyaretiyle büyük sevinç yaşadı. Askerler, bayramda da nöbet tutmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2024 00:50
Sınırda nöbet tutan Kahramanmaraşlı asker, ailesinin sürpriz ziyaretiyle çifte bayram yaşadı

Sınırda nöbet tutan asker, ailesinin sürpriz ziyaretiyle iki bayramı bir arada yaşadı Türkiye-Suriye sınırında vatani görevini sürdüren 21 yaşındaki er Mehmet Okur, nöbet tuttuğu karakolda ailesinin memleketi Kahramanmaraş'tan gelerek yaptığı sürpriz ziyaretle büyük mutluluk yaşadı.

Hatay Kumlu ilçesinin 14 kilometre doğusunda yer alan 39. Mekanize Piyade Tugayı, 2. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Karakaya Hudut Karakolu'nda görev yapan askerler, bayramda da nöbet tutmaya devam ediyor.

Bayramı ailelerinden uzakta geçiren askerler, komutanları ve silah arkadaşlarıyla bayram coşkusunu paylaşıyor.

Sabahın erken saatlerinde 2. Hudut Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen Ertuğrul Ümit Güneş'in karakol önünde bayramlaştığı askerlere, bayram şekeri ve kolonya ikram edildi.

Bayramlaşmanın ardından nöbet yerlerine geçen Mehmet Okur, gözetleme kulesinde görevdeyken bir anda karşısında annesi Zeynep ve babası Mustafa Okur'u görünce büyük sevinç yaşadı.

Ailesine sarılan Mehmet'in yaşadığı mutluluk ve duygu dolu anlar kameralara yansıdı.

"YAKLAŞIK 4,5 AYDIR AİLEMİ GÖRMÜYORDUM"

Terhisine kısa bir süre kalan Mehmet Okur, AA muhabirine yaşadığı duyguları anlattı. Ailesini karşısında görünce çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu belirten Okur, "Böyle bir sürprizi beklemiyordum, çok sevindim. Yaklaşık 4,5 aydır ailemi görmüyordum, sadece telefonla konuşuyorduk. Onları karşımda görünce çok şaşırdım, gelebileceklerini hiç düşünmüyordum." dedi.

"O BENİM BİR TANECİK KUZUM"

Anne Zeynep Okur, bu sürprizin kendisi için iki bayramı bir arada yaşattığını ifade etti. Sürpriz ziyaretin gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür eden anne Okur, "Beni çok mutlu ettiniz. 4,5 aydır oğlumu görmüyorum, kuzumun kokusunu özledim, o benim bir tanecik kuzum. Başta şehit aileleri olmak üzere herkesin bayramını kutluyorum, tüm anneler inşallah çocuklarına sağlıkla kavuşsun." dedi.

Baba Mustafa Okur ise vatani görevini yapan oğluyla gurur duyduğunu belirterek, bu buluşmayı sağlayan tüm komutanlara teşekkür etti.

Karakaya Hudut Karakolu Komutanı Piyade Kıdemli Üstçavuş Onur Er de yerli ve milli imkanlarla geliştirilen keşif ve gözetleme araçları sayesinde sınır güvenliğini 7 gün 24 saat esasına göre sağladıklarını anlattı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hudut bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerdir" sözünü benimseyerek, şanlı bayrağı dalgalandırmanın bilinciyle vatan için canlarını seve seve feda etmeye yemin eden silah arkadaşlarıyla görevlerinin başında olduklarını vurgulayan Er, şu sözlerle devam etti:

"Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen modern harp silahları, araç ve gereçler sayesinde milletimizden aldığımız güç ve inançla hudutlarımızın güvenliğini sağlamaktayız. Bu vesileyle başta şehit aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere aziz milletimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.