Pazarcık Fıstığı tescilleniyor: Kahramanmaraş’ın yeni lezzeti dünya’ya açılıyor

Kahramanmaraş Pazarcık Fıstığı’nın tescil süreci başlıyor. Başkan Fırat Görgel, hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtım çalışmalarını başlattıklarını ve süreci hızlandıracaklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2024 16:58
Pazarcık Fıstığı tescilleniyor: Kahramanmaraş’ın yeni lezzeti dünya’ya açılıyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen fıstık hasadına katılan Başkan Fırat Görgel, “Asırlardır bu topraklarda yetişen, çiftçimizin emeğiyle olgunlaşan her bir ürüne sahip çıkmayı sürdürüyoruz. Pazarcık Fıstığı da bu ürünlerden biri. Hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtılması için adımlar atıyoruz. Umuyorum ki Pazarcık Fıstığı da kısa süre içinde tescilli ürünlerimiz arasına katılacak” dedi.

pazarcik-fistigi-4.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin farklı bölgelerindeki üreticilerle bir araya gelerek tarıma desteklerini sürdürdü. Pazarcık’ın Tilkiler Mahallesi’nde gerçekleştirilen fıstık hasadı programında üreticilerle buluşan Başkan Görgel, Pazarcık Fıstığı’nın üretimi ve pazarlama süreci hakkında bilgiler aldı. Tarım işçileriyle sohbet eden ve kolaylıklar dileyen Görgel, fıstığın tescili için gerekli çalışmaları başlatmaları yönünde Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı ekiplerine talimat verdi. Görgel, “Bugün Pazarcık’ta fıstık hasadına katılarak üreticilerimizle görüş alışverişinde bulunduk. Pazarcık Fıstığı’nın üretim ve pazarlama süreçlerine dair önemli bilgiler edindik. Bu değerli ürünü tanıtmak ve tescil sürecini başlatmak için çalışmalarımıza başladık. İnşallah Pazarcık Fıstığı da kısa sürede tescilli ürünlerimiz arasında yer alacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.