Kahramanmaraş'ta KASİAD Ödülleri sahiplerini buldu

Genç KASİAD Kurulu’nun düzenlediği 3.KASİAD Ödülleri, topluma değer katan kişi, kurum ve kuruluşların başarılarını onurlandırıyor. Arsan Center'da gerçekleşen törende, 12 kategoride ödüller sahiplerini buldu, toplumsal katkılar vurgulandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2024 17:23
Kahramanmaraş'ta KASİAD Ödülleri sahiplerini buldu

Genç KASİAD Kurulu tarafından organize edilen 3.KASİAD Ödüllerinde yaşadığı toplum için fark katan ve örnek teşkil eden kişi, kurum ve kuruluşların başarılarının taçlandırıldığı 3.KASİAD Ödül Töreninde 12 kategoride 12 ödül Arsan Center’da sahipleriyle buluştu.

Ödül töreni, bürokrat, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ismi buluşturdu. Gecenin sunuculuğunu Simge Fıstıkoğlu gerçekleştirdi.

dsc080261.jpg

Genç KASİAD Kurulu Başkanı Çağatay Emirmahmutoğlu açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Saygıdeğer protokol üyeleri ve sevgili misafirler.. Üçüncüsünü düzenlediğimiz KASİAD ÖDÜL TÖRENİNE hepiniz hoş geldiniz…

Şehrin ve aslında burada bulunan tüm insanların büyük zorluklarla geçirdiği 1.5 yıllık sürecin sonunda karşınıza sosyal bir etkinlikle çıkmak bizim için bir nebze de olsa mutluluk verici bir durum..

Zorlu sürecin ardından şehir olarak kazanmaya çalıştığımız motivasyona KASİAD olarak katkı sağlamaya gayretimiz devam edecek.

Geçen bu süre zarfında yaşanan zorlukları, nelere ihtiyaç duyulduğunu,nelerin eksik kaldığıyla ilgili yanıt aradığımız ekonomi temalı etkinlikler gerçekleştirdik.

Yakın zamanda uluslararası pamuk birliğini misafir ettiğimiz ICA etkinlikleri ile tekstil sektörü paydaşlarını bir araya getirerek eğitimler ve toplantılar ile de ana temamız olan sanayi ve ekonomi gündemlerimizi takvimimize uygun şekilde takip ettik.

Simge Hanımın da az önce duyurusunu yaptığı üzere 2. Ekonomi Zirvesini de gerçekleştirme hazırlığı içerisindeyiz.

Kısa zaman içerisinde bu etkinlik için detayları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Tekrar günün anlamına dönmek gerekirse;

Yeni dönemde görevi devraldığımız Genç KASİAD başkanımız İSMAİL DİNÇER ilk olarak KASİAD ÖDÜLLERİ fikrini ortaya sunduğunda ana temamız; Ekonomik gelişimin, sanayi ve ticaretin büyüdüğü şehrimizde, Önemli bir gündem maddemizin de sosyal ve kültürel alanlarda yapılması gereken faaliyetler olduğu gerçeğiydi.

kasiad-1.jpeg

Üçüncü kez bir araya gelmemizi sağlayan ödül gecesi için bugüne kadar aldığımız geri dönüşler dernek olarak bizlere önemli moral ve motivasyon sağlamaktadır.

Önümüzdeki dönemlerde de KASİAD olarak sosyal ve kültürel alanlardaki etkinliklerimize devam etmek istiyoruz. Ben müsaadenizle sahneyi gerçek aktörlerine bırakmak istiyorum.

Etkinliğin hazırlanmasında büyük emekleri geçen;

-Her iki başkan yardımcım başta olmak üzere,kurul üyesi arkadaşlarıma ve

-Aday belirleme kurulumuza

Sizlerin huzurunda da teşekkür etmek isterim.

Güzel bir gece olmasını diliyorum.Tekrar hoş geldiniz..” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Ciğer ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sn. Valim, Sn. Milletvekilim,

Belediye Başkanlarım,

Emniyet Müdürüm, saygıdeğer Protokol

Kahramanmaraş’ ın güzide insanları ve değerli basın mensupları;

Kasiad ailesi olarak gelenekselleşmiş 3.Kasiad ödüllerine hepiniz hoş geldiniz.

Asrın felaketi olarak anılan depremden çıkan şehrimizde, taşın altına elini koyanları, markalaşarak göğsümüzü kabartanları ve Kahramanmaraş’ ın adını duyurmamıza vesile olanları takdir etmek ve başarılarının devamı için yüreklendirmek adına bu gece buradayız.

Burada isimlerini zikrettiklerimiz kadar söyleyemediğimiz nice kıymetli şahsiyetlere de şimdiden teşekkür ederiz.

Kasiad olarak, geçtiğimiz bir yıl boyunca birçok faaliyette bulunduk.

14. olağan genel kurul sonrasında Danışma, Yönetim ve Genç Kasiad olarak bir araya gelip istişareler yaptık.

Şubat ayında, Ekonomi Gazetesi ile birlikte Şairler Tepesinde, deprem istişare toplantısı düzenledik.

Mayıs ayında, Kasiad iplik kurulu ve Genç Kasiad kurulu katkılarıyla uluslararası pamuk birliği Türkiye çalıştayını gerçekleştirdik.

Bu çalıştayda ICA eğitmenleri çeşitli konularda sunumlar yaptı. Çalıştayın sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikalar verildi.

Geçen hafta ise, Uluslararası Pamuk Birliği Başkanı Kim HANNA ve Genel Müdür Bill KİNGDON’ u ağırladık. Bu vesile ile bölgenin önünde gelen pamuk üreticileri, ticaret temsilcilerini ve iplik üreticilerini bir araya getirdik.

Kasım ayı içerisinde 2.ni düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş Ekonomi Zirvesinde inşallah tekrar bir araya geleceğiz.

Bu ve bunun gibi birçok çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma sizlerin huzurunda tek tek teşekkür ediyorum. Şehrimizin her geçen gün ileri gitmesi, vizyonunun gelişmesi için Kasiad olarak elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Sözlerimi fazla uzatmadan çalışmaların ve emeklerin taçlandırıldığı 3. Kasiad ödül törenine tekrar hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

İlk olarak Yılın Yaşayan Değer/Tarih Ödülü Vehbi Vakkasoğlu’na ödülünü KASİAD Başkanımız Sıddık Ciğer taktim etti. Yılın Akademisyeni Ödülünü Prof.Dr. Ahmet Alkan’a Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, Yılın Sporcusu Ödülünü Fatma Gül GÜLER adına babasına, Genç KASİAD Kurulu Başkanı Çağatay Emirmahmutoğlu, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü “Bir Tebessüme Değer Derneği” adına Fatih Akpınar’a Ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Dinçer, Yılın Gastronomi Ödülünü “Mürüvetin Mutfağı” adına Mürüvet Alparslan’a Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Gümüşer, Yılın E-Tanıtım Hesabı Ödülünü “Bir Doğaya Çıkıp Geliyorum” hesabı adına Doğan Yenigül’e Yönetim Kurulu Üyesi Merve Çelebi, Yılın Kültür Varlığını Koruma ödülünü “Domuz Tepe Höyüğü” Doç.Dr. Halil Tekin’e Genç KASİAD Kurulu Başkan Yardımcısı Aziz Turhan Nohutlu, Yılın Edebiyatçısı Ödülünü Celalettin Kurt’a Genç KASİAD Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükdereli, Yılın Sanatçısı Ödülünü Vedat Akkök’e Genç KASİAD Kurulu Üyesi Semih Kırıcı, Yılın Yerel İnovatif Ürün Ödülünü “Tılsımlı Gömlek” Fatma Bayazıt’a Genç KASİAD Kurulu Üyesi Abdullah Demir, Yılın Mutfak Ödülünü Küçük Ev Restoran adına Ali Çuhadar’a Genç KASİAD Kurulu Üyesi Elvin Şenel Özsolak, Yılın Turizm Elçisi Ödülünü Mahmut Hopur’a Genç KASİAD Kurulu Üyesi Ahmet Büyükerzurumlu taktim etti.

3. KASİAD Ödülleri Aday belirleme kurulu üyeleri;

Ayşe Nazlı,

Fatma Sema Tekerek,

Sıdıka Gürkan,

Zeynep Nur Yerhan,

Mesut Çanak,

Mehmet Kirişçi,

Alican Börekçi,

Galip Bakır,

Yahya Gözübenli,

Yasin Mortaş ve

Yusuf Köleli’ ye başkan Sıddık Ciğer tarafından ayrı ayrı teşekkür sertifikaları takdim edildi.

KASİAD Teşekkür ödülünü ise; 13. dönem Genç KASİAD Kurulu Başkanı İsmail Dinçer’e Genç KASİAD Kurulu Başkanı Çağatay Emirmahmutoğluı takdim etti. Plaketi alan önceki dönem Genç KASİAD Kurulu Başkanı İsmail Dinçe yaptığı konuşmada; “Genç KASİAD 2018 yılında bir ekip olarak yola çıktı ve bugünlere geldi. Kahramanmaraş için sadece üretmenin yetmediğini, sosyal hayata da katkıda bulunmamız gerektiğine inandık. Genç KASİAD olarak bu yolda çok önemli adımlar attık ve nöbeti devralan arkadaşlarımız aynı gayret ve azimle yollarına devam etmektedir. Bu inançla bu plaketi alıyor ve nöbeti benden devralmış olan Çağatay başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. ” dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.