Öztunç: Kahramanmaraş esnafı taş mı yesin?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem sonrası sorunları gündeme getirmek için CHP Dulkadiroğlu İlçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2024 16:22

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı'nda depremin ardından ortaya çıkan sorunlara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler, şehrin birçok önemli noktasında yıkıma veya ciddi hasara neden oldu. Yetkililer bu duruma müdahale ederek Kahramanmaraş'ta yeni bir şehir projesi başlattı ve birçok alanı rezerv alan olarak belirledi. Bu rezerv alan ilanlarına tepki gösteren ve özellikle konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların acil şekilde boşaltılmasına karşı çıkan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, halkın yaşadığı mağduriyetleri dile getirdi. Öztunç, toplantıda şehrin sorunlarına dair konuşurken, "Ben bu şehrin milletvekiliyim ve halkın haklarını korumak benim görevim. Bu mücadeleyi sürdüreceğim" dedi.

Ali Öztunç, basın toplantısında yetkililerin deprem sonrası yönetim politikalarını sert bir dille eleştirdi. Öztunç, alınan kararların ve uygulamaların halkı mağdur ettiğini ve yanlışlar üzerine yanlışlar yapıldığını vurguladı.

REZERV ALANLARININ YANLIŞ YÖNETİMİ

Öztunç, hükümetin rezerv alanı ilan ettiği bölgelerde sağlam binaların da yıkılmasına karşı çıktı. Özellikle Ekinözü ve Elbistan merkezlerinin neden rezerv alanı ilan edilmediğini sorgulayan Öztunç, sağlam binaların yıkılmasının milli servetin israfı olduğunu belirtti. Esnafın ve halkın bu süreçte mağdur olduğunu, yıkım kararı verilen binaların 15 gün içinde boşaltılmasının adaletsizlik olduğunu ifade etti.

KONTEYNER KENTLERDE ACELECİ DAVRANIŞLAR

Konteyner kentlerin aceleyle boşaltılmasına da tepki gösteren Öztunç, bu kentlerde yaşayan vatandaşların henüz kalıcı konutlara taşınmadığını belirtti. Hükümetin bu konuda aceleci davrandığını söyleyen Öztunç, insanlara yeterli süre verilmesi gerektiğini savundu.

ORTA HASARLI BİNALARIN YIKILMASI

Öztunç, deprem sonrası orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için yapılan harcamaların boşa çıktığını ve güçlendirilen bu binaların da yıkım kararıyla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Bu durumu, "Ne perhiz, ne lahana turşusu" diyerek eleştirdi.

ELEKTRİK VE TRAFİK CEZALARININ ADALETSİZLİĞİ

Deprem sırasında kullanılan elektrik için vatandaşlara fatura gönderilmesini ve MOBESE kameralarından kesilen trafik cezalarının tahsil edilmesini eleştiren Öztunç, bu uygulamaların vicdansızlık olduğunu ifade etti.

DOĞALGAZ SORUNU

Öztunç, doğalgazın deprem bölgelerine hala tam anlamıyla ulaştırılamadığını belirtti. Nurhak ve Ekinözü gibi bölgelerde doğalgazın olmadığını, TOKİ konutlarına götürülen doğalgazın geçilen köylere verilmediğini vurguladı.

Öztunç, devletin vatandaşlara şefkatli yüzünü göstermesi gerektiğini belirtti. Hükümetin yanlış politikalarının halkı mağdur ettiğini ve bu durumu sürekli gündeme getireceğini ifade etti. Öztunç, sözlerini "Ben bu şehrin milletvekiliyim ve halkın haklarını koruma sorumluluğum var. Bu mücadeleyi sürdüreceğim" diyerek tamamladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.