İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen "Fetih Yürüyüşü"ne katılanlar, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2024 13:45

Kahramanmaraş'ta, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı bir protesto düzenlendi. Bu etkinlikle, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkına destek vermek amaçlandı. "Fetih Yürüyüşü" adı verilen etkinlik, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi ve Mahmut Esad Coşan Camii'nde bir araya gelen vatandaşlar tarafından katılım sağlandı.

Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılmış olan katılımcılar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında tekbirler eşliğinde ve İsrail'i protesto eden sloganlar atıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Kır, grup adına yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği son saldırıyı kınayarak, İsrail'in 8 ton bomba ile naylon kumaştan yapılan çadırlara saldırarak yüzlerce masum Filistinlinin ölümüne neden olduğunu belirtti. Kır ayrıca, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı ve uluslararası toplumun bu tür saldırıları durdurma sorumluluğunu hatırlattı.

Etkinlik dua edilmesinin ardından sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.