Kurban Bayramı'nda satılmayan hayvanlar ESK tarafından satın alınacak

Et ve Süt Kurumu (ESK), Kurban Bayramı'nda satılamayan kurbanlık hayvanları belirlenen fiyat tarifesi üzerinden karkas et olarak satın alacak. Başvurular 20-28 Haziran arasında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2024 13:32
Kurban Bayramı'nda satılmayan hayvanlar ESK tarafından satın alınacak

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanlar Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan ESK, Kurban Bayramı'nda satılamayan kurbanlıkları alacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ESK, nakliye, bakım ve besleme giderleri dikkate alınarak belirlenen fiyat tarifesi üzerinden bu hayvanları karkas et olarak satın alacak.

Hayvanlarını satmak isteyen üreticiler, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK kombina müdürlüklerine başvurabilirler. Başvuruda hayvan kimlik belgeleri, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesi yeterli olacak. Başvuruların ardından, TÜRKVET sisteminde gerekli kontroller yapıldıktan sonra hayvanlar, ESK'nin kriterlerine ve uygulama esaslarına uygun olarak karkas et şeklinde alınacak.

Hayvanlarını ESK'ye satan üreticilere ödemeleri en geç 3 iş günü içinde yapılacak. Üreticiler, hayvanlarını bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirebilecekler.

ESK'nin büyükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına yerli ve ithal tosun için 280 lira, düve için 270 lira ve inek için 260 lira olarak belirlendi. Büyükbaş kurbanlık alım fiyatları ise kilogram başına yerli tosun için 320 lira, ithal tosun için 285 lira, düve için 305 lira ve inek için 295 lira olarak uygulanacak.

Küçükbaş et cari alım fiyatları koyun için kilogram başına 250 lira, keçi için ise 140 lira oldu. Küçükbaş kurbanlık alım fiyatları ise kilogram başına koyun için 280 lira, keçi için 170 lira olarak belirlendi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.