Bayram tatilindeki trafik kazalarında 62 kişi öldü, 8 bin 690 kişi yaralandı

Bayram tatilinde 62 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, hız ve emniyet kemeri uyarısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2024 10:43
Bayram tatilindeki trafik kazalarında 62 kişi öldü, 8 bin 690 kişi yaralandı

Bayram tatilinde trafik kazaları sonucunda 62 kişi yaşamını yitirdi, 8 bin 690 kişi yaralandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik kazalarında 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 690 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin bayram tatili boyunca 24 saat boyunca denetimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Yerlikaya, dün bayram tatilinde 597 trafik kazası yaşandığını, bu kazalarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1007 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ayrıca dün denetlenen 406 bin 165 araçtan 21 bin 129'una hız ve radar cezası, 39 bin 21'ine ise diğer ihlallerden dolayı ceza kesildiğini aktardı.

Bayram tatilinin yedi günü boyunca meydana gelen trafik kazalarında toplam 62 kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 bin 690 kişinin yaralandığını ifade eden Yerlikaya, şu mesajı paylaştı:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun."

Kaynak: AA

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.