Bayram tatilinin ilk 5 günündeki trafik kazalarında 36 kişi hayatını kaybetti

Kurban Bayramı tatilindeki trafik kazalarında 5 gün içinde 36 ölü, 6,550 yaralı var. Bakan Yerlikaya, aşırı hız ve emniyet kemerine dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2024 11:42
Bayram tatilinin ilk 5 günündeki trafik kazalarında 36 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin başlangıcından itibaren geçen 5 gün içinde meydana gelen trafik kazalarında 36 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 bin 550 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, bayramın beşinci gününde sadece 24 saat içinde 696 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 10 kişi hayatını kaybederken, 1205 kişi yaralandı.

Trafik ekiplerinin denetlediği 425 bin 63 araçtan 23 bin 219'una hız ve radar işlemi, 35 bin 990'una ise diğer cezai işlemler uygulandı.

Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileterek, "Aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri kullanmaya ve trafik kurallarına uymaya özen gösterelim. Yolculuklarımızda dikkatli olalım, bayram sevinci hüzne dönüşmesin." şeklinde uyarılarda bulundu.

Ayrıca Yerlikaya, polis ve jandarma ekiplerinin karadan ve havadan yaptığı trafik denetim faaliyetlerine ilişkin görüntüleri de paylaştı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.