Kahramanmaraş'ta yaya yolları dönüşüyor: Özel gereksinimli bireyler için yeni standartlar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Or Caddesi’nde yaya yollarını yenileyerek özel gereksinimli vatandaşların kullanımını kolaylaştırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2024 20:25

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat’ın en yoğun yollarından biri olan Mustafa Or Caddesi’nde hasar görmüş yürüyüş yollarını yeniliyor. Bu yenileme çalışmaları, özel gereksinimli bireylerin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla nokta kabartmalı şeritler ve rampalarla destekleniyor.

Şehir genelindeki ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha rahat seyahat imkânı sağlamak adına yatırımlarını artıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yolu çalışmalarına da hızla devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonuyla önce İsmet Karaokur Bulvarı’nda gerçekleştirilen yenileme işlemlerinin ardından, Mustafa Or Caddesi’ndeki bozulmalar onarılıyor. Bu süreçte, bölgedeki yaya yolları tamamen yeniden inşa ediliyor.

Yerel esnaf ve vatandaşlar, bu çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Belediyeden yapılan açıklamada, yaya ve araç trafiğinde konforu artırma hedefiyle 11 ilçede sürdürülen yatırımların devam ettiği vurgulandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.