Kahramanmaraş'ta Orta Hasarlı Binalarda Kaos Devam Ediyor: Karatutlu'dan Çağrı!

Kahramanmaraş DEVA Partili Milletvekili İrfan Karatutlu, deprem sonrası orta hasarlı binalarla ilgili yaşanan kaotik durumu ve eğitim sorunlarını gündeme getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2023 11:11
Kahramanmaraş'ta Orta Hasarlı Binalarda Kaos Devam Ediyor: Karatutlu'dan Çağrı!

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, ilde orta hasarlı binaların geleceğiyle ilgili "kaotik bir durumun devam ettiğini" dile getirdi.

Karatutlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş'ın yaşadığı sorunları detaylı bir şekilde anlattı.

Kahramanmaraş'ın, 6 Şubat'taki deprem sonrasında büyük bir yara aldığını vurgulayan Karatutlu, bölgede barınma, sağlık ve eğitim gibi temel sorunların hala çözüme kavuşturulamadığını belirtti.

"Yerel yönetimlerle merkezi hükümet arasında uyumsuzluk yaşandığını" savunan Karatutlu, şunları ifade etti:

"Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalarla ilgili gelecekle ilgili belirsizlik devam ediyor. Vatandaşlar, bu binaların güçlendirilmesi için belediyelere yaptıkları başvuruların göz ardı edildiğini ve herhangi bir işlem yapılmadığını ifade ediyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte mağduriyetler daha da artacak. Hasarlı binalara dair vatandaşların yaptığı itirazlar, idari mahkemelerce yeterince dikkate alınmıyor, yürütmeyi durdurma talepleri uzun bir süreye yayılıyor. Bu süreci beklemeyen mülki idareler ise neredeyse yangından mal kaçırır gibi, vatandaşların binalarını nasıl yıkacaklarına odaklanıyor."

TOKİ tarafından yürütülen inşaat projelerinin sürdüğünü belirten Karatutlu, ancak yerel müteahhit ve mühendislerin projelerinin "ilgili kurumlarca reddedildiğini" dile getirdi.

Karatutlu, "Bölgedeki binlerce müteahhit ve mühendis mağdur durumda. Devlet kendi resmi binalarını yapabiliyorsa, TOKİ'ye izin veriliyorsa, sivil vatandaşlara da aynı haklar tanınmalıdır." şeklinde konuştu.

İrfan Karatutlu, yurt sorunu nedeniyle bu yıl da iki devlet üniversitesinde eğitimin çevrim içi olarak devam edeceğini; bazı bölgelerde anaokulu, ortaokul ve lise öğrencilerinin aynı binada eğitim almak zorunda kaldığını, depo ve odunlukların sınıf olarak kullanıldığını dile getirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.