Kahramanmaraş'ta LGS sınavında 500 tam puan alan öğrencilere altın hediye

Kahramanmaraş'ta LGS sınavında 500 tam puan alan 6 öğrenci ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, başarılarıyla gururlandıran öğrencilere altın hediye etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2024 18:04
Kahramanmaraş'ta LGS sınavında 500 tam puan alan öğrencilere altın hediye

Kahramanmaraş'ta, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alan 6 öğrenci ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, kurumda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sınavda tam puan almayı başaran öğrencilerin Kahramanmaraş'ı gururlandırdığını belirtti.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin eğitim-öğretim sürecini de etkilediğini vurgulayan Kahraman, "Depremin ardından, öğrencilerimiz sınavlarda istedikleri başarıyı elde edemedi. Bu nedenle geçen yılki başarı oranımız doğal olarak düştü. Ancak bu durumun, yaşanan afetten kaynaklandığını anladık ve telafi yollarını aradık. Bu yıl gerçekleştirilen LGS sınavına 13 bin 902 öğrencimiz katıldı ve öğrencilerimiz, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve Türkçe derslerinde Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı başardılar," dedi.

Kahraman, Kahramanmaraş'tan 25 öğrencinin ilk bine girdiğini ve Afşin ilçesinden 1, Onikişubat ilçesinden ise 5 öğrencinin 500 tam puan alarak Türkiye genelinde 352 LGS birincisi arasına girdiğini, 15 öğrencinin ise sadece 1 yanlış yaptığını belirtti.

Konuşmanın ardından, Yusuf Kahraman öğrencilere altın hediye etti.

Programa, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.