Kahramanmaraş ve Adıyaman'da peş peşe depremler!

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da art arda 3.5 ve 3.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Yüzeye yakın depremler, bölge halkında endişeye neden oldu. Yetkililer sakin olun çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2024 17:46
Kahramanmaraş ve Adıyaman'da peş peşe depremler!

AFAD, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da peş peşe depremler meydana geldiğini bildirdi. Kahramanmaraş'ta 3.5, Adıyaman'da ise 3.8 büyüklüğünde depremler yaşandı.

Kahramanmaraş'ta saat 19.43'te 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkezi Göksun olarak belirlendi ve AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin derinliği 10.03 kilometre olarak ölçüldü. Bu yüzeye yakın derinlik, depremin şiddetle hissedilmesine neden oldu. Göksun ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, depremi yoğun şekilde hissetti.

Adıyaman'da saat 20.02'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremin merkezi Sinicik ilçesi olarak belirlendi. Depremin derinliği ise 7.25 kilometre olarak ölçüldü. Bu deprem de Sinicik ve çevresinde hissedildi ve bölge halkını endişelendirdi.

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da meydana gelen depremlerle ilgili olarak yerel yetkililer, vatandaşlara sakin olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.