Kahramanmaraş'ta devlet desteğiyle kurduğu çiftlikte 1000 koyuna ulaştı

Kahramanmaraşlı kadın girişimci, devlet desteğiyle kurduğu çiftlikte 1000 koyun yetiştiriyor. Modern tesisleriyle bölge ekonomisine katkı sağlıyor, hayvan refahına öncelik veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2024 12:09

Kahramanmaraşlı bir kadın girişimci, devletin desteğiyle kurduğu çiftliğinde 1000 koyun sayısına ulaştı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan veteriner hekim Özlem Yılmaz, uzun yıllar boyunca hayalini kurduğu küçükbaş hayvan üretim ve pazarlama tesisini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı destekle hayata geçirdi.

Özlem Yılmaz, zooteknist eşi Burak Yılmaz'ın da desteğiyle Elbistan'ın Eldelek Mahallesi'nde 27 dönüm arazide kurdukları çiftliği, TKDK'nın sağladığı destekle 400 küçükbaş hayvanla başlattı. Üç yılda bu sayıyı 1000'e çıkaran Yılmaz çifti, yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alanda AB standartlarına uygun bir çiftlik işletiyor.

Yılmaz, koyun ve kuzularının sağlığına büyük önem vererek, çiftlikte geçirdikleri zamanın büyük bir kısmını hayvanlarıyla birlikte geçirdiklerini ifade etti.

Çiftliklerinin faaliyetlerini, yetiştirdikleri damızlık koyun ve kuzuların satışıyla sürdürdüklerini belirten Yılmaz, "TKDK'nın projemizi kabul etmesiyle inşaata başladık. Ardından hayvanlarımızı getirip faaliyetlerimize başladık. 27 dönüm arazide 3 bin metrekare kapalı alanımız bulunuyor. Başlangıçta 400 koyunumuz vardı, ancak şu anda 1000 koyun kapasitesine ulaştık. Gelecek sezon için 500 damızlık koyunumuz hazır durumda. Her yıl koyun sayımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Özlem Yılmaz, çiftliklerinin deprem gibi acil durumlarda bölge insanına sığınak olarak hizmet ettiğini de vurgulayarak, "Devlet desteğiyle yapılan tesisimiz sağlam denetimlerle inşa edildi ve böylece deprem gibi durumlarda güvenli bir sığınak oldu." dedi.

Burak Yılmaz ise çiftlikteki hayvan refahı ve sağlık kontrollerini üstlendiğini belirterek, küçükbaş besicilik çiftliği faaliyetlerini daha da genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.