Kahramanmaraş şehidine son görev

Kahramanmaraş'ta Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz için düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Vasiyeti olan Afrika'da su kuyusu açılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2024 14:20

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Hasancıklı Mahalle Mezarlığı'nda, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz için vatan toprağında son görev töreni düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş, askeri yetkili ve şehidin yakınları katıldı.

Şehidin naaşı, dün akşam Kahramanmaraş'a getirildikten sonra askerlerin omuzlarında tören alanına taşındı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehidin kız kardeşi ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

Beş kardeşten biri olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un cenazesi, dualar eşliğinde Hasancıklı Mahalle Mezarlığı'na defnedilmek üzere omuzlarda taşındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise şehidin vasiyeti üzerine Afrika'da bir su kuyusu açılacağını duyurdu. Törene katılanlar, duygusal anlar yaşayarak Mehmet Ali Horoz'u dualarla anarken, ona rahmet dilediler.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.