Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç’in aldığı para ödülü belli oldu

Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç, Paris 2024'te gümüş madalya kazanarak 5.5 milyon TL ödüle hak kazandı. Türkiye, olimpiyatlarda beklentileri aşamasa da sporcular ödüllendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2024 15:45
Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç’in aldığı para ödülü belli oldu

Kahramanmaraşlı Yusuf Dikeç zirveye çıktı! Kazandığı ödül ise dudak uçuklattı. Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya beklentileri boşa çıkarken, Yusuf Dikeç'in kazandığı 5.5 milyon TL'lik ödül büyük ses getirdi!

Paris’te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, beklentilerin altında kalarak altın madalya kazanamadan turnuvayı tamamladı. Ülke, 40 yıllık bir aranın ardından altınsız dönerken, olimpiyatlardan 3 gümüş ve 5 bronz madalyayla ayrıldı. Bu başarılar sonucunda, madalya kazanan sporculara para ödülleri takdim edildi. Yönetmelik gereği altın madalyaya 1000 cumhuriyet altını ödülü verilirken, gümüş madalya kazanan sporculara 600, bronz madalya kazanan sporculara ise 300 cumhuriyet altını ödülü verildi.

Olimpiyatlarda en çok konuşulan isimlerden biri ise, karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç oldu. Dikeç, rahat tavırları ve dikkat çekici pozuyla dünya çapında ilgi gördü. 51 yaşındaki sporcuya verilen ödülün Türk lirası karşılığı ise 5.5 milyon TL olarak açıklandı.

Takım sporlarında kazanılan ödüller de bireysel başarıya göre hesaplandı. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, gümüş madalya ile her biri 300 cumhuriyet altını değerinde ödül aldı. Türkiye, sporcularına verdiği yüksek ödüllerle dikkat çekerken, madalya ödüllerinde liderliği Hong Kong üstleniyor. Hong Kong, altın madalyaya 25 milyon 422 bin TL, gümüş madalyaya 12 milyon 711 bin TL, bronz madalyaya ise 6 milyon 355 bin TL ödül veriyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.