Kahramanmaraş Büyükşehir Meclis Toplantısı: Yeni destek ve yatırımlar açıklandı

Büyükşehir Eylül Meclis Toplantısı'nda stratejik plan, öğrenci desteği ve toplu taşıma yatırımları ele alındı. Başkan Görgel, eğitim yılı için destek mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2024 16:58
Kahramanmaraş Büyükşehir Meclis Toplantısı: Yeni destek ve yatırımlar açıklandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı başkan Fırat Görgel’in liderliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda, 14 gündem maddesi görüşülerek karar altına alındı. Bu toplantı, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Toplantıda; 2025 – 2029 Stratejik Planı, üreticilere fide desteği, toplu taşıma filosunun güçlendirilmesi, başarılı öğrencilere maddi destek sağlanması ve imar planı teklifleri gibi konular ele alındı. Ayrıca, ilçelerin ihtiyaçları ve talepleri de tartışıldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitimde başarıyı teşvik eden projeleriyle dikkat çekiyor. 2024 yılında LGS ve YKS’de dereceye giren ve devlet ya da özel üniversitelerin tam burslu programlarına kabul edilen öğrencilere, aileleri aracılığıyla 5 bin ila 10 bin TL arasında maddi destek sağlanacak.

TOPLU TAŞIMA FİLOSU GENİŞLİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla filosuna 13 yeni otobüs ekliyor. Bu otobüsler, Akyar, Karacasu ve Önsen bölgelerinde tamamlanan TOKİ konutlarına ulaşım sağlayacak ve toplu taşıma standartlarını iyileştirecek.

FİDE VE FİDAN DESTEĞİ

Tarım sektörünü desteklemeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere %50 hibe ile fide ve fidan desteği sağlayacak. Bu destekle, yerli üreticilerin teşvik edilmesi ve üretim kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

BAŞKAN GÖRGEL'DEN KAPANIŞ MESAJI

Toplantının sonunda, Başkan Fırat Görgel, meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek şu sözleri söyledi: “Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Her zamanki gibi öğrencilerimizin yanındayız. Kırtasiye yardımı yaptık, toplu taşıma seferlerinde düzenlemeler yaptık ve üniversite öğrencilerimiz için yeni yurtlar kazandırıyoruz. Şehir merkezinde bin kişilik bir kız öğrenci yurdunu hizmete sunduk ve inşası devam eden diğer yurtlar da yakında tamamlanacak. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.”

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.