Kahramanmaraşlı afetzede kadınlar el emeği ürünleri ile aile gelirine katkı sağlıyor

Kahramanmaraş'taki depremzedeler, Aile Destek Merkezi kurslarında ürettikleri ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2024 12:07
Kahramanmaraşlı afetzede kadınlar el emeği ürünleri ile aile gelirine katkı sağlıyor

Kahramanmaraş'taki depremzedeler arasında yer alan kadınlar, Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından düzenlenen kurslara katılarak el emeği ürünler üretiyor ve bunları satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Türkoğlu ilçesinde, 6 Şubat 2023'teki depremlerin en fazla etkilediği bölgelerden biri olan yerlerde, Kaymakamlık tarafından afetzedelerin travmalarını atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla ADEM bünyesinde çeşitli kurslar düzenlendi. Bu kurslar arasında kuyumculuk teknolojisi, el işi örgücülüğü, geleneksel el nakışları, giyim ve ev tekstili gibi alanlarda eğitimler verildi.

Kursiyerlerin ürettiği ürünler, Milli İrade Meydanı'nda kurulan çadır pazarda sergilendi ve satışa sunuldu.

Kaymakam Mustafa Nevzat Mercan, depremin olumsuz etkilerinden kurtulmak ve normal hayata dönmek için başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. Mercan, ilçede yaşayan kadınların çok çalışkan olduğunu vurgulayarak, ADEM'in kadınların ürettikleri her türlü ürünü satarak ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri bir alan oluşturduğunu belirtti.

Mercan, kadınların ürünlerini satarak mutlu olduklarını ve vatandaşların bu ürünlerden yararlanmasını istediklerini dile getirdi. Pazarın cuma günleri yoğun olacağını ve sürekli olarak açık tutulacağını da ekledi.

Kursiyerlerden Melek Mut ise düzenlenen kursların kendilerini mutlu ettiğini ve ürünlerini satabilecekleri bir pazarın kurulmasının da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.