Kahramanmaraş'ta hava devriyelerinde Cayrokopter ile güvenlikte yeni dönem

Kahramanmaraş'ta jandarma, cayrokopter kullanarak denetimlerini sürdürüyor. Bu hava aracı, düşük maliyetle geniş alanların kontrolünü sağlayarak emniyet ve asayişte etkin rol oynuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 16:20
Kahramanmaraş'ta hava devriyelerinde Cayrokopter ile güvenlikte yeni dönem

Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter kullanılıyor. Jandarma, pervaneli ve döner kanatlı bu hava aracı ile devriye yapıyor.

Yaklaşık 4 saat havada kalabilen cayrokopter, "jandarmanın gözü" olarak hizmet veriyor.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, AA muhabirine verdiği demeçte, Jandarma Hava Başkanlığı tarafından yaklaşık bir hafta önce İl Jandarma Komutanlığı emrine verilen cayrokopterin, daha az maliyet ve iş gücüyle daha geniş bir alanı kontrol edebildiğini belirtti.

Cayrokopterin emniyet ve asayiş hizmetlerinde kapasiteyi önemli ölçüde artırdığını ifade eden İnan, hava aracının trafik denetimleri, güvenlik olayları ve orman yangınlarında yer ekiplerine önemli destek sağladığını söyledi.

BİR PİLOT VE BİR TEKNİSYEN GÖREV YAPIYOR

İnan, olası afetlerde, afet yönetiminin gelişiminde ve alternatif yol güzergahlarının belirlenmesinde de cayrokopterden büyük verim beklendiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

"Bir pilot ve bir teknisyenin görev aldığı aracımız, terörle mücadele başta olmak üzere, sorumluluk alanındaki petrol boru hatlarının havadan kontrolü, kayıp şahısların bulunması, yasa dışı ekim alanlarının keşfi ve yer ekiplerinin bilgilendirilmesi gibi konularda önemli hava desteği sağlamaktadır. Cayrokopter sayesinde geniş alanlar kısa sürede kontrol edilebilmekte, anlık veri aktarımı ile emniyet ve asayiş hizmetlerinde görevli personel hızlı reaksiyon gösterebilmektedir."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.