Kahramanmaraş'ın içme suyu kuyuları tehdit altında! Jeoloji Mühendisinden uyarı

Kahramanmaraş'ta içme suyu kuyuları deprem enkazları nedeniyle tehlikede! Jeoloji Mühendisi Mehmet Kuruçay, acil önlemler alınmazsa su kirliliği ve sağlık sorunları yaşanabileceğini belirtiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2024 18:05
Kahramanmaraş'ın içme suyu kuyuları tehdit altında! Jeoloji Mühendisinden uyarı

Kahramanmaraş'ın güney havzasını besleyen içme suyu kuyuları, ciddi bir tehlike ile karşı karşıya.

Erkenez Çayı'na dökülen deprem enkazları, alüvyon tabakasına sızarak içme suyu kuyularını tehdit ediyor.

Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Erkenez Çayı, Kahramanmaraş merkezindeki tüm mahallelerin yer altı içme suyu kuyularını besliyor.

Jeoloji Mühendisi Mehmet Kuruçay, deprem enkazlarının Erkenez Çayı yatağına dökülmesinin içme suyu kuyuları için büyük bir risk oluşturduğunu belirtiyor.

photo17194122791.jpeg

Kuruçay, dökülen molozların zamanla yağmur ve kar sularıyla yer altı suyu kuyularına karıştığını, asbest gibi kimyasalların sızarak su pompalarını tehdit ettiğini ifade ediyor.

Erkenez Çayı'nın bölgedeki su havzasını tehlike altına soktuğunu vurgulayan Kuruçay, acil önlemlerin alınması gerektiğini ve enkazların güvenli bir alana taşınarak ayrıştırılmasının önemli olduğunu söylüyor.

Bu durumda, içme suyu kuyularının güvenliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması için adımlar atılması gerektiğini belirtiyor.

Jeoloji Mühendisi Kuruçay, "Burası içme suyunun başlangıç noktası. Enkazla birlikte yer altı suyuna karışan mikrobik unsurlar ve hastalık yapıcı mikroplar büyük bir tehlike oluşturuyor. Devletin bu duruma müdahale etmesi şart," diyor.

photo1719412280.jpeg

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.