Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesindeki Hazır Beton Vurguncularına Karşı 46 Firma İncelemeye Alındı!

Rekabet Kurulu, deprem bölgelerindeki 46 hazır beton firmasını inceleyerek fırsatçılara göz açtırmıyor. Vatandaşın haklarını koruma kararlılığında!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2023 12:17
Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesindeki Hazır Beton Vurguncularına Karşı 46 Firma İncelemeye Alındı!

Vatandaşların güvenli evlerine göz diken deprem vurguncularıyla mücadelede önemli bir adım atıldı. Rekabet Kurulu, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da 46 hazır beton firmasının fiyatları birlikte belirlediği şüphesiyle inceleme başlattı. Soruşturma, çimento, gıda ve temizlik ürünleri gibi sektörlere de yayılacak.

DEPREM BÖLGELERİNDE FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, deprem bölgelerinde faaliyet gösteren 46 hazır beton firmasının birlikte fiyat tespiti yaptığına dair güçlü şüpheler bulunduğunu açıkladı. Küle, "Deprem sonrası dönemde uygulanan fiyatların objektif olarak ortaya konulması için detaylı bir inceleme yapıyoruz. Fırsatçılara göz açtırmayacağız" şeklinde konuştu.

deprem-vurgunculariyla-mucadele-46-firmaya-rekabet-kurulu-goz-actirmiyor.webp

REKABET KURULU'NUN KARARLI MÜCADELESİ

Küle, son dönemde Rekabet Kurulu'nun önemli çalışmalara imza attığını da belirterek, un, maya, yumurta gibi sektörlerde oynanan oyunlara müdahale ettiklerini ve sağlık sektöründe hastalara dayatılan pahalı ilaçların önüne geçtiklerini vurguladı. Ayrıca, gözlük camı pazarındaki dev oyuncuyu cezalandırarak, kamu bütçesine önemli katkılarda bulunduklarını ifade etti.

VATANDAŞA 13.1 MİLYAR DOLARLIK FAYDA

Küle, Rekabet Kurulu'nun çalışmalarının vatandaşa 13.1 milyar dolarlık fayda sağladığını belirterek, son 10 yılda verilen cezaların yüzde 87'sinin son 4 yılda uygulandığını açıkladı. Kurulun kararlı mücadelesiyle haksız kazanç sağlayanların önüne geçilerek, adil rekabet ortamının sağlanmaya devam edileceğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.