Kahramanmaraş Havalimanı'nda yıllardır beklenen ILS cihazı hizmete giriyor

Kahramanmaraş Havalimanı, yenilenen ILS ve DVOR cihazları ile uçuş güvenliğini ve yönlendirmeyi artırarak, Eylül ayında modernleşmiş altyapısıyla hizmete giriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2024 11:10
Kahramanmaraş Havalimanı'nda yıllardır beklenen ILS cihazı hizmete giriyor

Kahramanmaraş Havalimanı'nda uzun süredir beklenen ILS (Instrument Landing System) cihazı ve CVOR'un yerine kurulan DVOR cihazı, Eylül ayında hizmete giriyor. Bu yenilikler, uçuş güvenliğini ve yönlendirmeyi önemli ölçüde artıracak.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ILS cihazının tüm kurulum ve test işlemlerinin tamamlandığını ve Eylül ayında kullanıma sunulacağını belirtti.

Milletvekili Kirişci, Kahramanmaraş Havalimanı'nda uçaklara yön bilgisi sağlayan CVOR cihazının daha hassas ve çevresel şartlardan daha az etkilenen DVOR cihazı ile değiştirildiğini duyurdu. Kirişci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş Havalimanı'na aletli yaklaşma sistemi olan ILS cihazının kurulumu için gerekli kamulaştırma işlemleri ve altyapı inşaatı tamamlandı. ILS cihazının montajı ve uçuş kontrol testleri Eylül ayında gerçekleştirilecek. Ayrıca, uçaklara yön bilgisi sağlayan CVOR cihazı, daha gelişmiş DVOR cihazı ile değiştirildi ve uçuş kontrol testlerine başlandı. Hayırlı olsun.”

kahramanmaras-havalimani-ils-004.jpg

Kahramanmaraş Havalimanı'ndaki bu önemli yenilikler, bölgenin havacılık altyapısını güçlendirecek ve uçuş güvenliğini artıracak. ILS cihazının devreye girmesiyle birlikte, hava şartları ne olursa olsun iniş ve kalkışlar daha güvenli hale gelecek. DVOR cihazı ile de uçaklar daha doğru yön bilgisi alacak, bu da havalimanı operasyonlarını olumlu yönde etkileyecek.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.