Kahramanmaraş Depremzedelerine Umut Işığını Azerbaycan'dan: 18 Ton Yardım Yola Çıktı!

Azerbaycan, Türkiye'deki depremzedelere 18 ton yardım gönderdi. Klima, ısıtıcı, elektrikli ocak, yorgan ve battaniyelerle destek sağlanıyor. İki ülke arasındaki dayanışma güçleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2023 14:05
Kahramanmaraş Depremzedelerine Umut Işığını Azerbaycan'dan: 18 Ton Yardım Yola Çıktı!

Kahramanmaraş'ta etkili olan depremin ardından, Azerbaycan, Türkiye'ye 175 klima, 1500 ısıtıcı, 1000 set üstü elektrikli ocak, 6 bin 200 yorgan ve battaniyeden oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Azerbaycan Diaspora Komitesi Destek Fonu tarafından hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, başkent Bakü'den hareket etti. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, yardım malzemeleri sevkiyatı öncesinde yaptığı açıklamada, iki ülkenin 6 Şubat'taki depremler sonrasında "Tek millet, iki devlet" anlayışıyla birleştiğini vurgulayarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ekibine teşekkür etti.

kahramanmaras-depremzedelerine-umut-isigini-azerbaycandan-18-ton-yardim-yola-cikti.jpg

Bağcı, Azerbaycan'ın daha önce 2 bin tondan fazla insani yardım, 500'den fazla tır ve 25 vagonluk bir trenle Malatya'ya yardım ulaştırdığını, 2 bine yakın çadır ve 200'e yakın konteynerin Türkiye'ye gönderildiğini belirtti. Azerbaycan Diaspora Komitesi Destek Fonu aracılığıyla daha önce üç kez yardım gönderdiklerini ifade eden Bağcı, bu seferki yardımın 175 klima, 1500 ısıtıcı, 1000 set üstü elektrikli ocak, 6 bin 200 yorgan ve battaniyeden oluştuğunu söyledi. Yardımların AFAD Kahramanmaraş İl Müdürlüğü'ne teslim edileceğini belirtti.

Bağcı ayrıca, Azerbaycan'ın toplu konut şirketi MİDA aracılığıyla Kahramanmaraş'ta Azerbaycan Caddesi'ne yakın bölgede Azerbaycan Mahallesi kurulduğunu açıkladı. 100 milyon dolarlık bir hibe anlaşmasının imzalandığını ve bu kapsamda 1000 konutluk bir Azerbaycan Mahallesi projesinin hayata geçirileceğini aktardı.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Türkiye'deki depremler sonrasında Azerbaycan'ın yardım için seferber olduğunu belirterek, klima, ısıtıcı, kışlık yorgan ve battaniyelerin soğuk kış ayları öncesinde çadırlarda kalan depremzedelere ulaştırılacağını söyledi. Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ifade ettiği gibi güçlü ve birlikte oldukça yardımların devam edeceğini vurgulayarak, Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olacağını dile getirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.