Deprem Bölgesine Kira Yardımları Sürecek!

Bakan Özhaseki, depremzedelere müjdelerle dolu açıklamalarda bulundu. Evler teslim edilene kadar kira yardımları devam edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2024 11:33
Deprem Bölgesine Kira Yardımları Sürecek!

Kira yardımlarının devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarıyla bir nebze giderildi. Özhaseki, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Evler teslim edilene kadar kira yardımları sürecek. Biz 75 bin konuttan bahsediyoruz, muhalefet '25 konut teslim edemediniz' diyor. Yeni köy evlerimiz 9 şiddetinde depreme bile dayanır. Bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz."

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle baş ettiğini ve özellikle İstanbul'un en riskli illerden biri olduğunu vurgulayarak, "Bütün evleri 1, 1 buçuk sene içerisinde teslim edeceğiz. Evler teslim olana kadar da kira yardımlarını sürdüreceğiz" dedi.

Adana'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yapılan konutların kura çekilişi törenine katılan Bakan Özhaseki, depremin yarattığı acıya dikkat çekerek, "Ölenlere rahmet, kalanlara sağlık diliyoruz. Hasarları giderip yaraları sarmak hepimizin ve devletimizin görevi" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu belirterek, "Her ne yaparsak onu bilerek yapacağız. Evlerimizi, iş yerlerimizi nereyi yaparsak yapalım bu deprem gerçeğini unutmamak gerek. 5 tane riskli ülke var ve birisi Türkiye. En riskli şehir ise İstanbul’dur. Yıkıcı deprem sayısı 231. Neredeyse her sene 2-3 yıkıcı deprem olmuş. Maddi hasar milyarlarca dolar. Biz doğa ile savaşamayız ve ona kafa tutamayız. İçeri de bir enerji var ve dışarı vuruyor. Biz bunu bilerek hareket edeceğiz. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Her işimizi tedbirli, doğru yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, depremin ardından yapılan konutlarla ilgili olarak da, "Bu yaz itibariyle başlayıp hiçbir belediyeye yük getirmeden altyapıyı biz yapıyoruz. Diyarbakır’da dağıtılacak konutlarla bugün 46 bin konut dağıtmış olacağız. Ondan sonrada her ay gelip konutları dağıtmaya devam edeceğiz. Bugün bin 589 konutu dağıtıyoruz. Adana’da 8 bin 138 konutun ihalesi yapılmış, devam ediyor. Onları da dağıtacağız 1 buçuk sene içerisinde" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, muhalefeti eleştirerek, depremle ilgili yapılan çalışmalara gölge düşürmeye çalışanları vicdanlarıyla baş başa bıraktıklarını belirtti. Ayrıca, kira yardımlarının evler teslim edilene kadar devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.