Bugün hava Kahramanmaraş'ta (17 Ekim) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 17 Ekim 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2024 09:37
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (17 Ekim) nasıl olacak?

Kahramanmaraş’ta bugün hava genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Öğle ile akşam saatleri arasında Andırın, Çağlayancerit, Bertiz doğusu, Berit Dağı doğusu, Uludaz, Binboğa Dağları, Düldül Dağı ve Türkoğlu’nun yüksek mahallelerinde hafif yağış geçişleri bekleniyor.

Ancak bu yağışlar çok dar alanlarda ve hafif olacak. İl genelinde kurak hava etkisini sürdürüyor.

Yarın gece ise Binboğa Dağları’nın kuzeyinde hafif kar yağışı olasılığı bulunuyor. Sıcaklıklar bugün il güneyinde 23-28°C, kuzey ilçelerde ise 18-20°C arasında seyredecek. Andırın çevresinde sıcaklık 20°C civarında olacak.

Hafta boyunca sıcaklıklarda hızlı bir düşüş bekleniyor. Ancak bu düşüş yağışlarla örtüşmeyecek. Geceleri serin hava kendini hissettirirken, hafta sonunda ve pazartesi günü kuzey ilçelerde, özellikle Göksun civarında gece sıcaklıkları 0°C’nin altına inebilir. Hatta -4°C ve -5°C'yi görebilir.

Orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, rüzgar il genelinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Özellikle Andırın, Geben, Tekir ve Berit Dağı çevresinde rüzgarın daha sert esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.