Bugün hava Kahramanmaraş'ta (15 Temmuz) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2024 10:35
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (15 Temmuz) nasıl olacak?

Bugün Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı az bulutlu geçecek. Öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Andırın, Çokak, Çiğşar, Göksun kuzeyi, Engizek Dağı, Afşin kuzeyi, Elbistan kuzeyi, il merkezi doğusunda, Ahırdağ doğusu ve Bertiz çevresinde, Çağlayancerit'te çok dar alanlı ve hafif olmak üzere Türkoğlu'nun yüksek mahallelerinde, Düldül Dağı civarında yerel sağanak yağış geçişleri görülebilir. Yerel şimşek ve yıldırım riski de bulunmaktadır. İl merkezinde de ikindiye doğru bulutlanma artabilir ve hafif yağış geçişi yaşanabilir.

Sıcaklık: İlimizin güneyinde 34-37 derece, kuzey ilçelerde ise 28-34 derece arasında değişecek. Andırın civarında sıcaklık 27 derecenin biraz altında kalacak. Önümüzdeki günlerde sıcaklık 40 dereceye kadar yükselecek.

Güneş ışınlarının tepeye yakın olduğu 11.00 ile 17.00 saatleri arasında dikkatli olunması gerekiyor. Orman yangını riski devam ettiği için çok dikkatli olunmalı, anız yakılmamalı ve piknik alanlarından ayrılırken ateşin tamamen söndüğünden emin olunmalıdır.

Sıcak hava koşulları yaz boyunca devam edeceğinden, hayvanlar için kap içinde su bırakılması unutulmamalıdır.

Rüzgar: İlimizin kuzeyinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Öğle sonrası ve ikindi saatlerinde, Başkonuş Dağı, Döngele, Yenicekale ve Sır Barajı Havzasında, il merkezinde biraz daha sert esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.