27 yıllık iktidar ve değişim istediği Balduk’lu dönem yakalanır mı?

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında 27 yıllık tek liste iktidarı bu seçimde yerini değişime bırakacak mı?

Çok köşe yazısı yazan biri değilim ama kentin geleceği açısından da fikirlerimi beyan etmemde fayda olacağını düşünüyorum

Ticaret ve Sanayi Odası uzun yıllardır ilk defa iki liste ile seçime gidiyor. Odanın bir üyesi olarak daha önceki seçimlerde oy kullanmam yönünde ne bir davet ne de bir aranmam olmuştu.

İki liste ile gidilen seçim gerçekten odanın varlığını her anlamda hissettiriyor ve bir gazeteci olarak değil odaya aidat ödeyen bir esnaf olarak KMTSO’nun varlığından ve orada da seçim olduğundan haberimiz oluyor.

Önceki gün adaylığını açıklayan İşadamı Mustafa Buluntu seçimlerde 250-300 üyesi olan komitelerde 14 kişi ile seçime gidildiğini açıklayınca, seçimin önemini daha iyi kavradım.

Sonuçta birilerinin ortaya koyduğu gibi vatan, millet, sakarya değil ama hem iş dünyası hem de kent için önemli hale geldiğini düşünüyorum.

Önemli olmalıki, hem üye olarak hatırlanmak hem de bir basın mensubu olarak oda tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tabiki bu zamana kadar da neredeydiniz demiyorum.

Sayın Şahin Balcıoğlu 27 yıldır oda bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu, en sonunda da Yönetim Kurulu Başkanıydı.

İşadamı Mustafa Buluntu da bu kentin öz evlatlarından biri, önceki gün toplantısındaki projeleri bence çok yerinde ve kent için önemli argümanlardı.

İşadamı Buluntu’nun konuşmaları arasındaki mesajlarda çok dikkat çekiciydi.

Hakkındaki tüm iddialara net ve hiçbir eksik bilgi kalmadan cevap vermesi alkışlanacak hareketti.

Sahadaki 200-300 kişilik bir ekibin gece gündüz çalıştığını söyledi. Tabiki bu hamleler kendini her zaman bir adım öne çıkartmıştır.

En önemli mesajıda; “Biz seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. 27 yıldır ilk defa iki liste ile gidilen seçimi kargaşa olarak görmek ne kadar doğru. Yarın seçimler bittiğinde aynı dostluklar aynı şekilde samimiyetler devam edecek.” Söylemiydi.

Aslında sahaya baktığınız zaman gerçekten mükemmel bir rekabet var. Bu rekabeti savaş olarak görmek yanlış ve hastalıklı bir düşüncedir.

Sayın Buluntu’nun söylediği gibi Sahada demokrasiden başka bir şey yoktur.

Seçimin her iki adaya ve ilimize hayır getirmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.