Yunus Ataman Kimdir?

Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman kimdir? Sorusu merak ediliyor. Yunus Ataman'ın hayatı araştırılıyor. İşte Yunus Ataman'ın eğitim ve kariyer hayatı otobiyografisi haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 08:02
Yunus Ataman Kimdir?

1982 yılında Adıyaman İli Sincik İlçesi'nde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Sincikte; yüksek öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümünde tamamladı.

2012' de İçişleri Bakanlığı'nın açtığı kaymakamlık sınavını kazanarak 2013 yılında Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Bursa Gemlik ve Osmangazi ilçelerinde teftiş staj görevini tamamladı. Eskişehir Sivrihisar ilçesi ve Konya Ilgın İlçesi'nde kaymakam refikliği yaptı.

Bir sene İngiltere Portsmouth Üniversitesi'nde master programını tamamlayan Ataman 2016 yılında Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamlamış, 06.06.2017 - 13.09.2018 tarihleri arasında Havsa Kaymakamı olarak görev yaptı.

17.09.2018 – 25.07.2020 tarihleri arasında Boğazkale Kaymakamlığı yapan Ataman, 10 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen İdareciler Gününde Boğazkale İlçesinde özellikle turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere ilçenin kalkınmasına yönelik hazırladığı projelerle yılın Kaymakamı seçilerek “ Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ” ödülüne layık görülmüştür.

Yunus Ataman, evli ve iki çocuk babasıdır.

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kahramanmaraş Elbistan ilçesinin Kaymakamı olarak atanmıştır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.