Yenisini almak zorlaşınca Kahramanmaraş'ta terziler tamire yetişemez oldu

Haziran ayında giyim harcamaları düşse de vatandaşlar yeni giysi almakta zorlanıyor. Kahramanmaraş'ta terziler, artan tamirat talepleriyle yoğun çalışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2024 16:59
Yenisini almak zorlaşınca Kahramanmaraş'ta terziler tamire yetişemez oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Haziran ayında giyim harcamaları azalmasına rağmen, vatandaşlar yeni giysi almakta zorlanıyor.

Bu durum, eski giysileri tamir ettirerek yeniden kullanmayı tercih edenlerin sayısında artışa yol açtı. Kahramanmaraş'ta uzun yıllardır terzilik yapan Mustafa Yiğit, iş yoğunluğu nedeniyle talebe yetişmekte zorlandığını ifade ediyor.

Çıraklıktan terzilik mesleğine adım atan ve kendi iş yerini açarak kariyerine devam eden Yiğit, yeni nesillerin terzilik mesleğine ilgi göstermediğini ancak hazır giyim sektörünün hala terzilere ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Yiğit, yeni giysiler yerine daha çok mevcut kıyafetlerin tadilat talepleriyle karşılaştığını ve iş yoğunluğunun her geçen gün arttığını vurguluyor.

Dükkanında hem tamir hem de dikim işleri yaptığını söyleyen Yiğit, vatandaşların genellikle kıyafetlerindeki eksiklikleri gidermek için terzileri tercih ettiğini belirtiyor.

Yoğunluktan dolayı zaman zaman işleri yetiştiremediklerini ancak her türlü tadilat veya tamirat işinin fiyatının 100 liradan başladığını ve işin niteliğine göre değişiklik gösterdiğini ekliyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.